Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
DOKUMENT: Platiť či neplatiť faktúry za web? Hádka na prokuratúre!
Zdielať na

DOKUMENT: Platiť či neplatiť faktúry za web? Hádka na prokuratúre!

Kauza 60 a 40 eurových faktúr za užívanie webových stránok je späť. Získali sme totiž dokument, v ktorom sa okresná prokuratúra postavila na stranu spoločnosti Online Investment Group. Išlo však o viac ako nečakané rozhodnutie. Okres ide totiž proti svojim nadriadeným...

V dokumente, ktorý ma televízia JOJ k dispozícii Okresná prokuratúra v Spišskej Novej Vsi dala za pravdu Online Investment Group.

Okres spochybnil nadriadených

Vydala uznesenie, že má oprávnenie na to, aby vymáhala poplatky od ľudí. A to vtedy, ak využívali spoplatnené webové služby tejto spoločnosti. Len nedávno však Generálna prokuratúra ľuďom odkázala, aby tejto firme neplatili nič.

Spoplatnený bol prístup napríklad na stránky súvisiace s hokejovým či futbalovým šampionátom. Ich návštevníci argumentujú, že informácia o platbe nebola dostatočne viditeľná. Teraz dostávajú elektronickou poštou výzvy na úhradu a sťažujú sa aj na arogantný prístup spoločnosti.

Postoj Generálnej prokuratúry je jasný

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky vyzýva občanovktorí boli činnosťou obchodnej spoločnosti ONLINE INVESTMENT GROUP LtD., alebo v tejto súvislosti s inou obchodnou spoločnosťou nútení k úhrade akýchkoľvek fiktívnych súm, aby vymáhané čiastky neuhrádzali, ale túto skutočnosť oznámili na ktorejkoľvek prokuratúre v Slovenskej republike, alebo na polícii a to osobne, alebo písomne, s doložením výziev na úhradu resp. aj upomienok zaslaných obchodnou spoločnosťou ONLINE INVESTMENT GROUP LtD.," píše sa na webovej stránke Generálnej prokuratúry. VIAC TU.

noviny.sk

noviny.sk

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy