Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Štatistici potvrdili zdražovanie, Fico viní Radičovú
Zdielať na

Štatistici potvrdili zdražovanie, Fico viní Radičovú

Opozičný Smer-SD vyzýva koaličné strany, aby rokovali radšej o zdražovaní než o novej voľbe generálneho prokurátora. Robert Fico žiada mimoriadnu schôdzu parlamentu.

"Vláda musí niečo povedať, lebo vláda zatiaľ len prispela k zdražovaniu,“ vyhlásil expremiér a predseda strany Smer-SD. Kabinet Ivety Radičovej by mal v parlamente podľa Fica povedať, čo chce robiť proti rastúcim cenám, keďže tlak na ich zvyšovanie bude podľa jeho slov pokračovať.

Zverejnené údaje o štvorpercentom tempe inflácie v máji podľa Smeru potvrdzujú, že Slovensko má zlú vládu, ktorá ide zlou cestou. Opozičný Smer kritizuje vládu Ivety Radičovej, že k rastu cien prispeli významným spôsobom jej opatrenia prijaté v rámci balíčka opatrení.

Podľa podpredsedu Smeru-SD Petra Kažimíra je štvorpercentný nárast cien brutálny a poškodzuje aj ekonomiku cez slabú spotrebu domácností.

Tempo rastu spotrebiteľských cien naďalej zrýchľuje. Medziročná inflácia v máji totiž podľa údajov Štatistického úradu SR dosiahla 4 %. Rast cien sa tak drží na najvyššej úrovni od konca roku 2008.

zelenina na pulte, ilustrák

tasr

Súvisiace články

Najčítanejšie správy