Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Sčítanie ľudu? Tento špás nás stál 30 miliónov eur
Zdielať na

Sčítanie ľudu? Tento špás nás stál 30 miliónov eur

30 / miliónov eur. Také boli náklady na mega akciu s názvom sčítanie obyvateľov, domov a bytov. Kým elektronické prilákalo viac ako pol milióna Slovákov, ako sa skončí vypisovanie hárkov sa dozvieme už čoskoro.

Pol milióna elektronicky sčítaných slovákov, 20 tisíc sčítacích komisárov - milióny papierových hárkov. To je len malý štatistický súhrn sčítania. Na to, aby ste využili svoje právo  sčítať sa máte posledné dni. 6. júna sa totiž sčítanie definitívne skončí a aj my môžeme ovplyvniť to, aké budú jeho výsledky a čo nám prezradí o našej životnej úrovni. Dnes sa vraj ešte nedá povedať, aká je priemerná návratnosť sčítacích hárkov.



Ak ste hárky ešte stále nedostali, kontaktujte miestne a obecné úrady a urgujte ich. Toľko spomínaných identifikátorov sa nebojte a pokojne ich nalepte. Tlačivá sme vyplnili aj my - a otázky podľa nášho skromného názoru neobsahujú nič tak osobné.

Takže do 6. júna sa ešte môžete sčítať. A prispieť k tomu, aby sčítanie - platené aj z vašich peňazí - bolo čo najpresnejšie.

Sčítanie obyvateľov

SITA/Ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy