Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hokejový šampionát zvýšil v mestách ceny. Niektoré služby zdraželi aj trojnásobne
Zdielať na

Hokejový šampionát zvýšil v mestách ceny. Niektoré služby zdraželi aj trojnásobne

BRATISLAVA / Hokejový šampionát prilákal na Slovensko tisícky fanúšikov z celého sveta. Okrem organizátorov majstrovstiev si na svoje prídu aj poskytovatelia služieb. Zaplnené haly v Košiciach a v Bratislave, obsadené hotely a reštaurácie praskajúce vo švíkoch už teraz naznačujú, že na 16-dňové podujatie budú viacerí ešte dlho spomínať s láskou.

Kým pred ôsmimi rokmi stáli hokejové majstrovstvá 15 miliónov eur, za tie aktuálne by sme mali zaplatiť až 20 miliónov. Viac ako 80 percent predaných lístkov však rozhodlo, že by mali byť ziskové.

"O koľko to bude, to vám neviem dnes povedať, ani nebudem prognózovať, pretože tieto čísla budú jasné, až keď budú všetky faktúry a všetky veci uhradené," uviedol riaditeľ organizačného výboru IIHF MS. 

Zarobiť by mali najmä poskytovatelia služieb v oboch mestách. Veď ceny v hoteloch často stúpli aj dvojnásobne. "Spotrebitelia sa nemusia obávať, že ceny zostanú na takejto úrovni, hneď po šampionáte sa tie ceny dostanú na pôvodnú úroveň," povedala analytička Lenka Buchláková. 

Hokejových fanúšikov láka predovšetkým život v meste, aj keď múzeá a galérie si na nich až tak veľmi nezgustnú. No a keďže jesť, piť a zabávať sa musí stále, fanúšikovia majú jasno, na čo sa rozhodnú míňať. "Najviac na tom dokážu zarobiť obchodníci, ktorí predávajú suveníry a potraviny a prebaľujú ich do hokejových motívov a tým pádom zvyšujú aj ceny," dodala Buchláková. 

Na dračku idú najmä suveníry so slovenskými štátnymi symbolmi a to bez ohľadu na to, či ide o dvojkríž alebo skrížené hokejky. Návrat dobrých časov hlásia aj taxikári a to najmä po skončení zápasov.

"Samozrejme, že navýšenie tých tržieb je, lebo tí zákazníci, najmä zahraniční, si zastavujú tie vozidlá a tam sa to navyšuje trocha," potvrdil predseda únie taxikárov Bratislavy Ondrej Wenzl. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy