Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rezort vypísal verejnú súťaž na prenájom troch vrtuľníkov
Zdielať na
Ekonomika

Rezort vypísal verejnú súťaž na prenájom troch vrtuľníkov

Zdroj: Ami Shah/ilustračné

Ministerstvo vnútro vypísal verejnú súťaž na prenájom troch vrtuľníkov, ktoré budú strážiť slovensko-ukrajinskú hranicu.

Rezort vnútra 30. apríla vypísal verejnú súťaž na prenájom troch vrtuľníkov aj s posádkou, ktoré budú slúžiť na nočné a denné monitorovanie 98,2 km dlhého úseku slovensko-ukrajinskej hranice.

Celá zákazka bude MV SR stáť okolo 91-miliónov bez DPH. Ako v marci tento rok  povedala Vladimíra Hrebeňáková z Komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra, rezort chce prenajať vrtuľníky a využívať ich dovtedy, kým si nezaobstará vlastné.

Ministerstvo plánuje uzavrieť zmluvu na tri roky s predlžením o jeden rok. Obálky s ponukami sa budú otvárať 10. júna tento rok. Ako uvádza Vestník verejného obstarávania obstarávateľovi, teda rezortu vnútra zo zákona vyplýva povinnosť, aby umožnil pri otváraní ponúk účasť všetkým uchádzačom, ktorí predložili ponuky v stanovenom termíne.

Uchádzač, ktorý má o zákazku záujem bude musieť okrem iného predložiť potvrdenie, že disponuje minimálne štyrmi pilotmi, a z nich musia byť najmenej dvaja vycvičení na každý typ vrtuľníka. Jeden z pilotov musí mať aspoň dvojročnú prax s lietaním v policajných zložkách.

Uchádzač tiež dokladuje, že uvedení piloti majú na konkrétnom type vrtuľníka nalietaných minimálne 100 hodín a 1000 hodín na vrtuľníkoch ako takých. Rezort vnútra tiež žiada, aby piloti komunikovali so svojimi pracovníkmi v slovenskom jazyku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy