Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vodárenská spoločnosť zvýši ceny za vodu
Zdielať na
Ekonomika

Vodárenská spoločnosť zvýši ceny za vodu

Zdroj: Rebecca Herbster/ilustračné

Budúcoročnú cenu za výrobu, distribúciu a dodávku pitnej vody o 1,74 % zvyšuje Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. (BVS) v porovnaní s cenami platnými v roku 2006.

Budúcoročnú cenu za výrobu, distribúciu a dodávku pitnej vody o 1,74 % zvyšuje Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s. (BVS) v porovnaní s cenami platnými v roku 2006. Zvýši aj cenu za odvedenie a čistenie odpadovej vody o 0,44 %.

Maximálna cena za výrobu a dodávku pitnej vody verejným vodovodom v bratislavskom regióne bude budúci rok 27,85 Sk/m3 (s DPH). Za odvedenie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou sa bude platiť maximálne 27,01 Sk/m3 (s DPH).

Maximálna cena za distribúciu pitnej vody verejným vodovodom pre obecné vodárenské spoločnosti bude 21,30 Sk/m3 (s DPH). Budúcoročné ceny určil pre Bratislavskú vodárenskú spoločnosť Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO).

"Určené maximálne ceny na rok 2008 sa použijú až po vykonaní prvého odpočtu meradiel po nadobudnutí účinnosti tohto cenového rozhodnutia," uviedol vedúci komunikačného a tlačového oddelenia BVS Zenon Mikle.

Ako ďalej informoval Mikle, pracovníci BVS budú vykonávať celoplošný odpočet stavu vodomerov. "V tejto súvislosti BVS upozorňuje spotrebiteľskú verejnosť na opatrnosť pri identifikácii osoby, ktorá vykonáva odpočet stavu vodomeru. Pred odčítaním je náš zamestnanec povinný bez vyzvania sa preukázať identifikačnou kartou, ktorá obsahuje meno pracovníka a osobné identifikačné číslo. Na druhej strane identifikačnej karty sa nachádza telefónne číslo, na ktorom je možné overenie totožnosti a rozsah poverenia. Na vyzvanie je náš pracovník povinný sa preukázať preukazom totožnosti," uviedol Mikle.

Zároveň upozornil, že pracovníci nebudú vykonávať žiadnu ďalšiu činnosť, ako napríklad inkasovanie nedoplatku či vyúčtovanie preplatku za vodné a stočné, resp. za iné služby Bratislavskej vodárenskej spoločnosti.

Zdielať na

Najčítanejšie správy