Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Slavia Capital získala energetickú firmu Chemes Humenné
Zdielať na
Ekonomika

Slavia Capital získala energetickú firmu Chemes Humenné

Zdroj: internet

Slavia Capital chce po ovládnutí Chemesu modernizovať energetické zdroje podniku a prilákať ďalších investorov do priemyselných parkov.

Finančná skupina Slavia Capital získala 100-percentný balík akcií energetickej spoločnosti Chemes Humenné, ktorá okrem iného dodáva teplo a elektrinu pre priemyselné parky Chemes a Guttmanovo na východe Slovenska.

Podnik odkúpila od zamestnaneckej spoločnosti Novachem. ČTK o tom informoval hovorca Slavie Capital Peter Benčurik. Finančné podrobnosti transakcie nezverejnil.

Slavia Capital chce po ovládnutí Chemesu modernizovať energetické zdroje podniku a prilákať ďalších investorov do priemyselných parkov. Zámerom skupiny je tiež posilniť spoluprácu so spoločnosťou Energy Snina, ktorú získala už skôr.

Humenský Chemes sa okrem výroby a rozvodu elektriny a tepla orientuje napríklad aj na prenájom budov a pozemkov v priemyselnom parku Chemes. Vlani spoločnosť dosiahla tržby 1,19 miliardy korún, v roku 2005 utŕžila 1,17 miliardy Sk. Jej čistý zisk v roku 2006 predstavoval 63,4 milióna korún, pričom zamestnávala 450 pracovníkov.

Investičná skupina Slavia Capital v minulom roku zvýšila čistý zisk na 111,5 milióna korún zo 40,7 milióna Sk v roku 2005. Slavia Capital pôsobí na trhu od roku 1995. Okrem Slovenska je aktívna aj v Českej republike, Srbsku, Poľsku a Rumunsku.

Zdielať na

Najčítanejšie správy