Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
SES Tlmače dnes obnovili prevádzku
Zdielať na
Ekonomika

SES Tlmače dnes obnovili prevádzku

Zdroj: ses.sk

Umožnilo im to získanie niekoľkých zákaziek na dodávku spaľovacích kotlov v Južnej Amerike a Nemecku.

Slovenské energetické strojárne Tlmače dnes obnovili prevádzku vo svojom závode v Želiezovciach. Umožnilo im to získanie niekoľkých zákaziek na dodávku spaľovacích kotlov v Južnej Amerike a Nemecku.

Ďalšie kontrakty na dodávku technológie do kotolní a elektrární spoločnosť očakáva v Česku a Maďarsku. V Želiezovciach plánujú SES zamestnať do 200 ľudí. Ešte do roku 1999 pracovalo v želiezovskom závode okolo 800 ľudí. Výrobu celkom utlmili v roku 2005 pre nedostatok zákaziek.

"K dnešnému dňu (...) pracuje v Želiezovciach 66 pracovníkov," spresnil Paštika. Do konca roka podľa neho zamestnajú v tejto prevádzke 80 ľudí a plánovaný stav 200 zamestnancov by mali dosiahnuť v priebehu budúceho roka. V okrese Levice bolo v koncom septembra viac ako 12 percent ľudí bez práce a v Želiezovciach a jeho blízkom okolí evidoval úrad práce 2300 nezamestnaných.

SES Tlmače ovláda prostredníctvom cyperskej spoločnosti Segfield Investments finančná skupina J&T Finance Group. V uplynulom roku dosiahla spoločnosť obrat 3,1 miliardy korún. V tomto roku očakáva podnik nárast tržieb na 5,2 miliardy a zisk na úrovni 91 miliónov korún. Spoločnosť zamestnáva 2100 pracovníkov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy