Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poisťovňa Rapid Life ide do konkurzu, klienti zrejme prídu o svoje peniaze
Zdielať na

Poisťovňa Rapid Life ide do konkurzu, klienti zrejme prídu o svoje peniaze

KOŠICE / Už pred mesiacom to v košickej centrále poisťovne Rapid life vôbec nevyzeralo dobre. Banková polícia zhabala všetky dokumenty a Národná banka na poisťovňu uvalila nútenú správu.

"Nás jednak do budovy prvý krát v roku 2008 ani nechceli pustiť. Bežnou pracovnou metódou, ktorá sa tu uplatňovala bolo a stále aj je zastrašovanie zamestnancov Národnej banky Slovenska," hovorí výkonný riaditeľ Národnej banky Slovenska, Vladimír Dvořáček. 

V poisťovni Rapid life sa po 30 dňoch skončila kontrola nútenej správkyne. Zo zadržaných dokumentov vyplýva, že poisťovňa, ktorá uzavrela tisícky zmlúv nemá v porovnaní s miliónovými záväzkami takmer žiaden majetok.

Celková zostatková hodnota majetku vedeného v účtovníctve je 25 862, 84 eur.

Poisťovňa by však mala vyplatiť peniaze asi 1500 klientom, ktorým už zmluvy skončili. V hre je však aj ďalších asi 14 tisíc zmlúv, ktoré sú stále aktívne. Dohromady za takmer 47 miliónov eur.

Oni mali hospodáriť tak, aby splnili tie poistné zmluvy. To sa však nestalo. Už teraz je jasné, že na problémy poisťovne doplatia klienti. Ktorí s najväčšou pravdepodobnosťou o všetky svoje úspory prídu.

"Je mi to veľmi ľúto," hovorí nútená správkyňa Rapid life, Irena Sopková. 

"Spotrebiteľské centrum zastupuje klientov poškodených spol. Rapid life, najmä v súdnych sporoch. Tieto budeme zastavovať, a budeme sa orientovať na konkurzné konanie v prípade, že bude začaté," povedal zástupca poškodených klientov, Miroslav Antoňák. 

Nútená správkyňa hovorí o trestných oznámeniach, ktoré bude na vedenie poisťovne podávať pre podozrenie z trestných činov sprenevery a podvodu.

Naopak, predstavitelia poisťovne ešte pred časom hovorili o údajných pohľadávkach a súdnych sporoch s Národnou bankou, ktoré mali byť podľa nich spúšťačom celej kauzy.

Svoju tlačovú konferenciu plánujú vo štvrtok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy