Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Volkswagen postaví v Bratislave novú montážnu halu
Zdielať na

Volkswagen postaví v Bratislave novú montážnu halu

BRATISLAVA / Volkswagen Slovakia otvorí vo svojom bratislavskom závode novú montážnu halu na výrobu terénnych áut. Celková výška investícií presiahne 300 miliónov eur.

Celková rozloha závodu automobilky v Bratislave tak presiahne 2 milióny metrov štvorcových, z čoho nová hala by mala tvoriť 90 tisíc metrov štvorcových.

Okrem novej haly by mali pribudnúť aj sociálne priestory, nová administratívna budova, jedáleň, autobusová zastávka, parkovacie miesta pre zamestnancov a nová osobná brána.

V novej hale by malo na jednu zmenu pracovať 400 zamestnancov. Začiatok výroby v novej hale je plánovaný na koniec roka 2017.

Duálna akadémia

Predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Albrecht Reimold informoval, že v septembri budúceho roka by sa v priestoroch závodu mala tiež otvoriť duálna akadémia. Nových študentov základných škôl plánuje spoločnosť oslovovať od januára budúceho roka. "Títo mladí ľudia nadobudnú svoje prvé skúsenosti aj v našej nove montážnej hale," povedal Reimold.

Podporu duálnemu vzdelávaniu vyjadril aj premiér. "Budeme venovať naďalej čím ďalej väčšiu pozornosť prepojeniu praxe a teórie, najmä v podobe mechanizmu takzvaného duálneho vzdelávania," konštatoval Fico.

Premiér v utorok potvrdil, že vláda aj naďalej plánuje spolupracovať so spoločnosťou Volkswagen. "Dvere na úrade vlády budú naďalej otvorené a v rámci všetkých možností budeme nápomocní Volkswagenu Bratislava pri ďalších rozvojových projektoch," uviedol Fico.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy