Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Národná bločková lotéria už zavrela dve prevádzky...
Zdielať na

Národná bločková lotéria už zavrela dve prevádzky...

BRATISLAVA / Bločková lotéria priniesla nielen radosť prvým výhercom, ale aj obavy mnohým podnikateľom. Na finančnú správu totiž vo veľkom prichádzajú podnety od ľudí, ktorí si svoj blok z nejakého dôvodu nemohli zaregistrovať. Aj vďaka tomu už daňováci zatvorili dve prevádzky.

Podnetov je veľa, daňováci majú čo robiť

Po daňovej kontrole zavreli istú predajňu s oblečením. Išlo o jednu zo siete 43 prevádzok. "Z toho v 23 sme našli porušenie zákona a v jednej bola pokladnica, ktorá nespĺňa zákonom stanovené podmienky," povedal riaditeľ sekcie daňovej a colnej Daniel Čech. 

Bločková lotéria zatvorila aj bratislavskú reštauráciu v centre mesta. Keďže sa blok z nej nedal zaregistrovať do súťaže, prevádzku prišli skontrolovať. Záťah bol vraj úspešný. "Boli dva nelegálne registračné pokladne, nelegálny alkohol, nelegálny tabak," doplnil Čech. 

Kým šanca na výhru s takýmto pokladničným blokom je jedna k miliónom, šanca na "výhru" daňovej kontroly sa po spustení bločkovej lotérie dramaticky zvýšila.

"Do 1. 9. Finančná správa SR dostala od občanov 300 podnetov na porušovanie zákona o ERP, od spustenia lotérie však finančná správa dostala 2 180 podnetov," povedal prezident Finančnej správy SR František Imrecze. 

Kontrolóri vybrali na pokutách 300 000 €

Ide teda o viac ako 300 percentný nárast počtu podnetov. Kontrolóri majú naozaj čo robiť, aby ich stíhali preverovať. Zatiaľ vraj skontrolovali asi 60 percent z nich. Na to, že do vášho obchodu či podniku neprídu sa spoliehať netreba, podľa našich informácií to robia priebežne a rozdávajú si pokuty. Zatiaľ za viac ako 300 000 eur.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER!

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy