Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mária ako prvá vyhrala 10 000 eur v Národnej bločkovej lotérii
Zdielať na

Mária ako prvá vyhrala 10 000 eur v Národnej bločkovej lotérii

KOŠICE / Predstavte si pokojné nedeľné predpoludnie v rodinnom kruhu a na dvere vášho domu zrazu zaklope minister financií. Neprišiel však osobne vyberať dane. Prišiel rozdávať. Minister totiž prišiel podať ruku človeku, ktorý v mestskej časti Košice - Šaca nakúpil a vyhral 10 tisíc eur v bločkovej lotérii.

Výherca sa neozýval

Takmer dva týždne čakalo celé Slovensko na meno prvého víťaza v Národnej bločkovej lotérii. No dôvody, prečo sa neozýva, boli jednoduché a opodstatnené. Všetci vedeli len to, že bloček bol vystavený v košickej predajni a výherca je z dediny Péder. Zvedavosť tam pritiahla aj ministra financií. Chcel sa pozrieť, komu šek odovzdajú.

Výhra putovala pani Márii, novopečenej mamičke týždňového syna Olivera. Bloček prihlásila do lotérie ešte pred pôrodom. "Kúpili sme hlavne základné potraviny," hovorí prvá výherkyňa lotérie Mária Popovičová.

Záujem o lotériu rastie

A dôvod, prečo sa tak dlho nikto neozýval? "Bola som v pôrodnici," vysvetlila šťastná výherkyňa. Mladá rodinka získala ten najväčší dar, keď sa narodil malý Oliver. Výhru investujú hlavne do ich domu, ktorý práve prerábajú.

Záujem o lotériu je čoraz väčší. Najviac ľudí sa zapája do súťaže pomocou bezplatného elektronického prihlásenia. "Viac ako 95 percent všetkých registrovaných blokov je prostredníctvom internetu," upresnil generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS Ladislav Kriška.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy