Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
7 vecí, ktoré by ste mali vedieť o bločkovej lotérii
Zdielať na

7 vecí, ktoré by ste mali vedieť o bločkovej lotérii

BRATISLAVA / V septembri odštartuje Národná bločková lotéria. Slováci podľa ministerstva financií radi súťažia. Všetci teda dúfajú, že daňová lotéria sa ľuďom zapáči. Štát tak chce zabrániť daňovým únikom. Tu je 7 rád, ako postupovať.

1. Minimálny vek 

Do žrebovania sa bude môcť od budúceho mesiaca zapojiť každý občan SR, ktorý má viac ako 18 rokov a má k dispozícii platný doklad z elektronickej registračnej pokladne v hodnote viac ako jedno euro.

2. Obmedzená platnosť

Bloček však nebude môcť byť starší ako dva mesiace a musí byť vystavený po 1. septembri 2013.

3. Začiatok registrácie

Od 16. septembra budú môcť občania tieto doklady registrovať do lotérie. Prvé žrebovanie sa uskutoční 30. septembra.

4. Ako sa zapojiť

Bude viac spôsobov, ako svoje bločky do lotérie zaregistrovať. Ide o zberné miesta spoločnosti Tipos, internetovú stránku bločkovej lotérie, pokladničné doklady však budú môcť do žrebovania zaregistrovať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo zaslaním SMS.

5. Tip na zvýšenie šance

Každý bloček však môžu do žrebovania prihlásiť len jedenkrát. Šancu na výhru môžete umelo zvýšiť rozdelením jedného nákupu na viacero platieb.

6. Štát zarobí

Za registráciu každého bločku prostredníctvom zberného miesta občania zaplatia 0,20 eura. Registrácia prostredníctvom mobilných aplikácií je bezplatná, za registráciu cez SMS zaplatia 0,12 eura.

7. Peniaze, potom auto

Každý platne zaregistrovaný bloček do lotérie má dve šance na výhru – prvú a druhú šancu. Prvá šanca sa  bude žrebovať každých 14 dní, spravidla v pondelok. Vyžrebovaných bude desať výhercov. Najvyššia možná výhra bude vo výške 10.000 eur. Druhá šanca sa bude žrebovať každých 28 dní, taktiež v pondelok. V tomto kole budú môcť občania vyhrať auto.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy