Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bločková lotéria predstavuje pre predavačky veľké pokušenie
Zdielať na

Bločková lotéria predstavuje pre predavačky veľké pokušenie

BRATISLAVA / Počet zaregistrovaných bločkov každým dňom narastá. Finančná správa už začala podnikateľov kontrolovať a padli aj prvé pokuty. Zaujímavé postrehy prichádzajú aj z vašej strany. Napríklad, že predavačky majú v bločkovej lotérii výhodu. Bločky totiž zostávajú v obchodoch, putujú do smetiakov a sú ich stovky.

Finančná správa už preveruje podnety

Každú minútu je do Národnej bločkovej lotérie zaregistrovaných viac ako 500 bločkov. Keď sa ľuďom náhodou bloček nedarí zaregistrovať, volajú na infolinku a v prípade, že blok nespĺňa všetky povinné náležitosti, neváhajú s informovaním  Finančnej správe. "Finančnej správe sme postúpili viac ako 100 takýchto bločkov," vraví hovorca Tiposu Rastislav Čépe.

"Tieto podnety priebežne riešime a to kontrolou u daných subjektov.V rámci našich kapacít ideme na maximum. Podnikateľom hrozí pokuta vo výške od 30 do 6 600 eur," vraví hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

Objavilo sa hneď niekoľko problémov

A tu je ďalší z vašich postrehov: Každý bloček zaregistrovaný cez androidovú aplikáciu je zaregistrovaný v inom čase. Napríklad ho zaregistrujem 16.42 a v potvrdzujúcom emaili mi príde čas 18.42. Je to časové pásmo Moskvy. Potom je ten istý bloček možné zaregistrovať aj cez internetovú stránku.

"Tento nedostatok mobilnej aplikácie je už odstránený, súviselo to s nastavením časového pásma v mobiloch s aktuálnym časom. Áno, je možné, že jeden bloček zaregistrujeme 2-krát. Jeden bloček je totiž možné do systému vložiť 3-krát," tvrdí hovorca Tiposu.

Ale pozor. Každá registrácia má iné identifikačné číslo. A ešte jeden váš postreh. Národná bločková lotéria rovná sa pre všetky slovenské predavačky veľké pokušenie.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy