Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dnes štartuje bločková lotéria. Vyhrať môže každý!
Zdielať na

Dnes štartuje bločková lotéria. Vyhrať môže každý!

BRATISLAVA / Ak ste si doteraz bločky neodkladali, od septembra sa to v mnohých domácnostiach zrejme zmení. Spúšťa sa totiž štátna výherná lotéria, ktorá bude každé dva týždne. Štát ročne prichádza cez falošné či nevydané bločky približne o 150 miliónov eur. Daňové doklady si človek bude musieť nie len uschovať, ale aj zaregistrovať.

Vyhrať môže každý

Od nedele 1. septembra 2013 nadobúdajú platnosť do Národnej bločkovej lotérie všetky pokladničné bločky, ktoré Slováci dostanú v obchodoch za svoj nákup. Hodnota bločku však musí byť minimálne jedno euro a zákazníci budú musieť svoj pokladničný doklad zaregistrovať.

"Občania by nemali zabudnúť, že v Národnej bločkovej lotérii budú platiť všetky pokladničné bločky, ktoré budú vydané už túto nedeľu. Treba si ich odložiť, pretože každý bloček môže byť výherný," pripomenul generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS Ladislav Kriška.

10 000 eur alebo auto

Prvá registrácia bločkov bude možná od 16. septembra. Slováci tak budú môcť urobiť na ktoromkoľvek zbernom mieste spoločnosti Tipos, zaplatia za to 0,20 eura. Za registráciu prostredníctvom SMS zaplatia 0,12 eura, bezplatná je len registrácia formou mobilnej aplikácie. Bloček však nemôže byť starší ako dva mesiace a každý pokladničný doklad je možné do lotérie prihlásiť iba raz.

Prvé žrebovanie sa uskutoční 30. septembra. Výherné registračné kódy pokladničných dokladov zverejní spoločnosť Tipos 2. októbra 2013. Každých 14 dní tak 10 výhercov získa finančnú výhru v hodnote od 100 do 10 000 eur. Každých 28 dní sa budú žrebovať výhercovia Druhej šance, v ktorej výhrou je osobný automobil.

Čo by ste mali vedieť

Bude viac spôsobov, ako svoje bločky do lotérie zaregistrovať. Ide o zberné miesta spoločnosti Tipos, internetovú stránku bločkovej lotérie, pokladničné doklady však budú môcť do žrebovania zaregistrovať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo zaslaním SMS. VIAC TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy