Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Bločková lotéria. Za nákup môžete vyhrať peniaze
Zdielať na

Bločková lotéria. Za nákup môžete vyhrať peniaze

BRATISLAVA / začiatkom budúceho školského roka sa u nás rozbehne bločková lotéria. Od jesene vám obyčajný účet z nákupu môže priniesť finančnú výhru.

Cieľom je motivovať ľudí

"Cieľom bločkovej lotérie je motivovať ľudí, aby si od podnikateľov pýtali bločky a tým pádom, aby sa mohli zapojiť do tejto bločkovej lotérie a zároveň vyhrať naozaj zaujímavé ceny," uviedol hovorca ministerstva financií Radko Kuric.

Tie budú finančné, no ich výšku zatiaľ ministerstvo konkretizovať nechce. Podobná lotéria už mnoho rokov funguje napríklad na Taiwane či na Malte. "Podnikatelia s tým nebudú mať žiadne finančné náklady a navyše ľudia budú môcť vyhrať zaujímavé ceny," dodáva Kuric.

Princíp je veľmi jednoduchý

Princíp lotérie je veľmi jednoduchý. Odložíte si blok z akéhokoľvek nákupu a zaregistrujete ho do lotérie. Možností bude niekoľko. "Prvá bude taký, že príde do zberne Tiposu, vypíše nový tiket, niektoré osobné údaje plus údaje z bločku a násladne bude zaradená do losovania," tvrdí Kuric.

K dispozícii bude aj internetová stránka a mobilná aplikácia. Ako často sa bude žrebovať, to ešte nie je určené. Isté je len to, že týmto krokom chce ministerstvo znížiť daňové úniky. "V prípade, ak nie je vydaný bloček, tak každý dáva peniaze do vrecka tomu podnikateľovi," hovorí Kuric.

Odkedy a na ako dlho si bude treba bločky odkladať, a kedy presne sa lotéria spustí, to sa dozvieme neskôr. Platný však bude každý blok vydaný z registračnej pokladne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy