Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bločková lotéria láme rekordy. Problémy naďalej pretrvávajú
Zdielať na

Bločková lotéria láme rekordy. Problémy naďalej pretrvávajú

BRATISLAVA / Počet zaregistrovaných bločkov do štátnej lotérie z pondelka na utorok stúpol až trojnásobne. Včera večer ich bolo viac ako 960 000. Tou horšou správou je ale zistenie, že desiatky bločkov, ktoré ľudia chceli zaregistrovať, sú neplatné. Pochádzajú totiž z neregistrovaných pokladníc. Spoločnosť Tipos ich posúva Finančnej správe na prešetrenie.

Sú to problémy aj s neplatnou registráciou

Každú minútu sa prostredníctvom webovej stránky Národnej bločkovej lotérie zaregistruje v priemere 500 bločkov. Systém tak ešte aj včera miestami tento nával nezvládal. 

"Problémy, ktoré sú čiastočne, sú bohužiaľ, mimo Tiposu. Niektoré mailové servery nás vyhodnocujú ako spam, preto je možno v niektorých prípadoch problém s doručením," hovorí Miloš Prelec zo spoločnosti Tipos.

Otázok zo strany ľudí smerujúcich na Tipos je však viac než dosť. "Vybavujeme približne 1000 mailov denne, viac ako 700 telefonátov," vraví Prelec. Medzi nimi, žiaľ, aj problémy s neplatnou registráciou, no nie vinou Tiposu. "Po prešetrení zisťujeme, že sa jedná o neplatné DKP. Všetky tieto podnety postupujeme na riešenie Finančnému riaditeľstvu," dodáva Prelec. 

10 % šanca? To je 75 000 bločkov!

Aj vás pri vypisovaní či registrácii cez internet napadlo: Aká je vaša šanca na výhru a ako ju zvýšiť? "Šanca, že nejaký bloček vyhrá, je 10:7 500 000. Ale stále je to rádovo vyššia šanca než vyhrať prvú cenu napríklad v Lote," vraví matematik Mgr. Ján Somorčík PhD. Skúsený pedagóg a matematik tiež radí: "Na 10 % šancu pri tomto počte bločkov by to bolo 75 000 bločkov," dodáva Somorčík. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy