Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Štát ukázal meno víťaza bločkovej lotérie, toto je on
Zdielať na

Štát ukázal meno víťaza bločkovej lotérie, toto je on

BRATISLAVA / V rámci Národnej bločkovej lotérie každých 14 dní získa desať vyžrebovaných finančnú výhru od 100 do 10 000 eur. Každých 28 dní sa budú tiež žrebovať výhercovia Druhej šance, v ktorej sa dá získať osobný automobil. Výherné registračné kódy zverejní spoločnosť Tipos v stredu 2. októbra 2013. Čo by ste urobili vy, keby sa na vás usmialo šťastie a vyhrali by ste 10 000 eur?

Nákup za 6,31 mu priniesol 10 tisíc

Národná bločková lotéria už má prvého výhercu. Hlavnú výhru 10 tisíc eur mu zabezpečila registrácia bločku v hodnote 6,31 eura. Ten svoj víťazný bloček zaregistroval cez internet 17. septembra. Získal ho po nákupe v supermarkete Fresh Labaš v košickej mestskej časti Šaca.

"Víťaz registroval v prvom kole spolu 183 pokladničných bločkov z 15-tich rôznych predajní," povedal na utorkovom tlačovom brífingu minister financií Peter Kažimír.

Podľa šéfa finančnej správy Františka Imreczeho kontrolóri ukončili overovanie pravosti bločkov zaregistrovaných v prvom kole lotérie do 48 hodín. "Kontrolóri nemuseli využiť ani jedného náhradníka z ďalších 20-tich vyžrebovaných, keďže prvých 10 výherných bločkov bolo pravých," povedal Imrecze.

Splniť si sen

Čo by ste si kúpili za 10 000 eur? Túto otázku sme položili ľuďom v uliciach, no mnohí na ňu hľadali len ťažko odpoveď. Takúto vysokú sumu si ani len nevedia predstaviť, nie to s ňou ešte naložiť. "Vložila by som ich do banky a premýšľala čo s nimi ďalej. Možno aj nejaké dlhy by sa našli. Rozdelil by som peniaze medzi moje deti. Oprava auta, zlatá retiazka či oprava bytu."

Aj naši kolegovia majú bujaré predstavy o tom, ako by naložili so sumou 10 000 eur. Mnohé sa však taktiež zhodujú s nápadmi v uliciach. "V prvom rade, by som si výrazne pomohol s hypotékou," povedal s úsmevom moderátor Ján Mečiar. "Prenajal by som si vládny špeciál a išiel by som do Petrohradu," prezradil redaktor Juraj Hajdin. Netreba však zabúdať ani na svoje deti. "Moje deti majú radi kone, takže by som im kúpila koňa," dodáva redaktorka Petra Dišková.

Na poslednú chvíľu

Až 7 086 299 bločkov zaregistrovali spotrebitelia do historicky prvého žrebovania Národnej bločkovej lotérie, ktoré sa uskutočnilo v pondelok ráno. Prevádzkovateľ lotérie spoločnosť Tipos potvrdila, že z uvedeného počtu bolo až 95,8 percent registrácií realizovaných cez internet.

Výherné registračné kódy zverejní spoločnosť Tipos o dva dni, a to v stredu 2. októbra 2013. "Výsledné štatistické údaje získané z registračného systému Národnej bločkovej lotérie potvrdili, že občania v prevažnej miere využívali bezplatnú registráciu prostredníctvom internetu a mobilných aplikácií. Týmto spôsobom bolo zaregistrovaných až 6.786.221 bločkov," informoval generálny riaditeľ spoločnosti Tipos Ladislav Kriška.

Najviac bločkov bolo zaregistrovaných 29. septembra, a to viac ako 915 000. Išlo o 14. deň od spustenia registrácie bločkov do NBL. Najviac bločkov počas jednej hodiny bolo zaregistrovaných taktiež 29. septembra medzi 20:00 a 21:00 hodinou, a to viac ako 105 000 kusov. Výherné registračné kódy zverejní spoločnosť Tipos v stredu 2. októbra 2013.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy