Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Niekto vyhrá v bločkovej lotérii auto, iný daňovú kontrolu
Zdielať na

Niekto vyhrá v bločkovej lotérii auto, iný daňovú kontrolu

BRATISLAVA / A je to tu. Nadišiel deň, ktorý s napätím očakávali tisícky Slovákov. V pondelok ráno žrebovali výsledky Národnej bločkovej lotérie. Slováci prihlásili viac ako 7 miliónov potvrdení. Predajcov, od ktorých budú pochádzať vyžrebované bločky, preverí daňová kontrola.

Registrácia cez internet

Až 7 086 299 bločkov zaregistrovali spotrebitelia do historicky prvého žrebovania Národnej bločkovej lotérie, ktoré sa uskutočnilo v pondelok ráno. Prevádzkovateľ lotérie spoločnosť Tipos potvrdila, že z uvedeného počtu bolo až 95,8 percent registrácií realizovaných cez internet.

Výherné registračné kódy zverejní spoločnosť Tipos o dva dni, a to v stredu 2. októbra 2013. "Výsledné štatistické údaje získané z registračného systému Národnej bločkovej lotérie potvrdili, že občania v prevažnej miere využívali bezplatnú registráciu prostredníctvom internetu a mobilných aplikácií. Týmto spôsobom bolo zaregistrovaných až 6.786.221 bločkov," informoval generálny riaditeľ spoločnosti Tipos Ladislav Kriška.

Registroval 2 672 bločkov

Podľa jeho slov druhým významným kanálom pre registráciu sú zberne spoločnosti Tipos. Cez ne bolo zaregistrovaných do prvého žrebovania 244 194 bločkov. Za dvojtýždňové obdobie poslali spotrebitelia 43 027 registračných sms správ. "Bezplatnú registráciu do Národnej bločkovej lotérie využilo pri platení nákupu v sieti obchodov spoločnosti ŠEVT 12 857 spotrebiteľov," dodal Kriška.

Online systém registrácie do NBL zaevidoval do prvého žrebovania viac ako 253 000 hráčov. Rekordmanom je hráč, ktorý zaregistroval za dva týždne až 2 672 bločkov. V prípade registrácií na zberných miestach spoločnosti Tipos najviac bločkov zaregistrovali v zberni MŠK Krompachy.

Najrušnejším dňom bol 29. september

Najviac bločkov bolo zaregistrovaných 29. septembra, a to viac ako 915 000. Išlo o 14. deň od spustenia registrácie bločkov do NBL. Najviac bločkov počas jednej hodiny bolo zaregistrovaných taktiež 29. septembra medzi 20:00 a 21:00 hodinou, a to viac ako 105 000 kusov.

Do Národnej bločkovej lotérie možno zaregistrovať každý pokladničný blok s hodnotou od 1 eura vydaný od 1. septembra 2013, a to cez SMS správu, bezplatne prostredníctvom internetovej stránky alebo cez mobilné aplikácie na smartfóny.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy