Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Netradičné inzeráty. Futbalista-čistič aj vstrekovač
Zdielať na

Netradičné inzeráty. Futbalista-čistič aj vstrekovač

BRATISLAVA / Ponuka pracovných miest určite nie je dostatočne široká, ale rozhodne je pestrá, a občas až kuriózne pestrá. Niektorí zamestnávatelia totiž spájajú pracovné pozície do neuveriteľných kombinácií. Samozrejme za jeden plat. Na internete sa občas objavia aj netradičné inzeráty. Pozrite sa...

Rôzne povolania sa dajú skombinovať

Futbalista a čistič rýb. Čo majú tieto dve povolania spoločné? Na prvý pohľad nič avšak... Našili sa podnikatelia, ktorí tieto dve povolania spojili do jedného jediného jobu.

A tak na Slovensku vyšiel inzerát, ktorý ponúkal prácu v Nórsku pre futbalistu - čističa rýb. 40-hodinový pracovný úväzok s hodinovou mzdou 20 €. "Ten človek môže na plný úväzok v potravinárstve a čistiť lososov, ale bude mať dosť času, aby trénoval pre druhú ligu a cez víkendy hral zápasy," hovorkyňa pracovného portálu Marcela Glevická. Na ponuku zareagovalo asi 300 slovenských milovníkov futbalu aj rýb a zamestnávateľ už našiel svojho víťaza.

Objavili sme však aj ďalšiu kuriozitku medzi pracovnými inzerátmi. "Na východe hľadali pre firmu, ktorá vyrába autosedačky brigádnika, ktorého náplňou práce bude sadnúť si a postaviť sa," hovorí Glevická. Samozrejme, je tu jeden háčik. Zamestnanec to neurobí len raz, 2x či 3x, ale 3 500 krát za jednu zmenu. Svalovica po takomto dni je zaručená a zaplatené troma eurami na hodinu.

Na záver ešte jedna ponuka. Učiteľ - spoločník. Znie to záhadne, ale nie, nejde o vypĺňanie času mamičkám žiakov, kým je otecko v práci. Venovať sa ma výhradne svojim zverencom a to v kamarátskej rovine. "Má s nimi chodiť na ryby, hrať karty, chodiť na futbal vo voľnom čase, preto ho nazvali učiteľ spoločník," opisuje pozíciu Glevická.

Niektoré pozície sú ešte voľné

Miňo, tester povolaní má jasnú predstavu o tom, ktoré povolanie by si vybral. "Futbalista-čistič lososov. Pretože tam by som dostal tých 20 eur a myslím, že to nie je zanedbateľná suma," hovorí Miňo. Ak aj vy chcete mať kuriózne povolanie, odporúčame vám hľadať na internete. V ponuke je aj technik merania kozmického žiarenia, expert na vstrekovanie či tester videohier. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy