Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Úvery na bývanie na rekordnom minime! Požičajte si už pod 3%...
Zdielať na

Úvery na bývanie na rekordnom minime! Požičajte si už pod 3%...

Vyššie dane, rastúca nezamestnanosť a hmlisté ekonomické vyhliadky. Ani to očividne Slovač nestraší! Chuť po zadlžovaní naopak rastie. Nemalý podiel na tom majú samozrejme aj banky, ktoré znížili úvery na bývanie na rekordné minimum!

Úver pod 3%

Aj vy patríte medzi tých, ktorí uvažujú o novom bývaní? Nechce as vám platiť nájom cudzím ľuďom? Ceny hypoték totiž práve v tomto období klesli na rekordné minimá a požičať si teda na nový byt či dom sa pri troche šťastia dá už pod 3 percentá. Veľkým lákadlom je momentálne aj dlho očakávaný pokles cien nehnuteľností. Ale pozor, platiť by nemal pre Bratislavu.

"Je pravda, že teraz sú sadzby úrokov veľmi nízke a pokiaľ si zoberie dvoj-, trojročnú fixáciu alebo päťročnú fixáciu, tak si tie sadzby zafixuje na päť rokov, ale potom sa zmenia a s tým musí samozrejme každý počítať," upozornil finančný sprostredkovateľ Ondrej Faith.

Slovensko 21. najzadlženejšia krajina EÚ

Napriek tomu, že zadlžovanie Slovákov má stúpajúci trend, netreba zabúdať, že v rámci Európskej únie patríme k najmenej zadĺženým krajinám. Na každého totiž pripadá dlh vo výške necelých 6 tisíc eur, čo nás radí približne na 21. miesto z 27 členských štátov!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy