Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
TOP 15: Tu je zoznam miliardárov. Kreslených...
Zdielať na

TOP 15: Tu je zoznam miliardárov. Kreslených...

Americký magazín Forbes, známy zostavovaním rebríčkov najväčších svetových boháčov, zverejnil zoznam "virtuálnych" miliardárov. Zaradil do neho vymyslené postavy z románov, kreslených filmoc, seriálov či komiksov. Ich majetok odvodil z charakterku jednotlivých postáv.

V rebríčku je päťnásť postáv, ktorých majetok by podľa Forbesu mohol dosahovať čiastku okolo 209,5 miliardy dolárov. Na čele je červenozlatý drak Šmak, hlavná záporná postaval románu J.R.R. Tolkiena Hobit. Šmakov majetok, ktorého majetok sú najmä mince, drahokamy a starožitnosti, odhadol Forbes na 62 miliárd dolárov.

Najbohatšia kačica

S takmer 52 miliardami hneď za ním nasleduje postava z kreslených príbehov Walta Disneyho strýko Držgoroš. Ten je označovaný za najbohatšiu kačku na svete. Ctižiadostivý a nemilosrdný káčer nie je vzorom ctihodného podnikateľa, pretože k svojmu bohatstvu prišiel vĎaka prefíkanosti a podvodom.

Do zoznamu sa dostal aj Charles Foster Kane, mediálny magnát z filmu Orsona Wellesa Občan Kane. Démon americkej žltej žurnalistiky, rozprávkovo zámožný a nakoniec všetkými opustený, by podľa odhadu magazínu mohol disponovať majetkom okolo osem miliárd dolárov.

iPad vymyslený ľahko, aby ho zvládol Forrest Gump

S takmer šiestimi miliardami mu konkuruje Forrest Gump zo známeho rovnomenného filmu, ktorý vraj vďaka svojej šťastnej povahe mohol niekedy v roku 1980 získať 0,5 percenta akcií firmy Apple. Konieckoncov, spoluzakladateľ firmy Steve Jobs vraj nechal vyvinúť iPad "tak jednoduchý, aby ho zvládol aj Forrest Gump".

Medzi pätnástkou najbohatších je aj Charles Montgomery Burns, fiktívna postava z amerického animovaného seriálu Simpsonovci. Najbohatší obyvateľ Springfieldu, protoyp chamtivého lakomca, zhromaždil vraj majetok za 1,3 miliardy dolárov.

Najbohatším živým je Mexičan Helú

Z mäsa a kostí je oproti tomu Mexičan Carlos Slim Helú, mexický telekomunikačný magnát považovaný za najzámožnejšieho medzi živými ľuďmi. Forbes tento rok jeho majetok odhadol na 69 miliárd dolárov. Prisúdil mu tak o sedem miliárd viac ako Tolkienovmu drakovi Šmakovi.

Postava Film, seriál Majetok
Smaug Hobbit 62 mild. USD
Strýko DržgrošKáčer Donald 51,9 mld. USD
Carlisle CullenTwilight36,3 mld. USD
Jed ClampettThe Beverly Hillbillies9,8 mld. USD
Tony StarkIron Man9,3 mld. USD
Richie Rich Richie Rich8,9 mld. USD
Charles Foster KaneObčan Kane 8,3 mld. USD
Bruce Wayne Batman6,9 mld. USD
Forret Gump Forrest Gump 5,7 mld. USD
Lisbeth SalanderMuži, ktorí nenávidia ženy2,4 mld. USD
Mr. Monopoly hra Monopoly 2,5 mld. USD
Tywin LannisterGame of Throne. Sonf of Ice and Fire2,1 mld. USD
C. Montgomorey BurnsSimpsonovci1,3 mld. USD
Robert CrawleyDowntown Abbey1,1 mld. USD
Jo BennettThe Office1 mld. USD

Zdroj: Forbes

kacerovo.tym.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy