Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Trpeli hladom, vďaka darcovi má ich príbeh šťastný koniec
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Trpeli hladom, vďaka darcovi má ich príbeh šťastný koniec

JASOV / Za príbehom manželov Ivety a Borisa je smutný príbeh o nedostatku lásky už od detstva. Teraz v dospelosti ju rozdávajú plnými priehrštiami svojim deťom. A nie je ich málo. O šesť ratolestí - to posledné má len mesiac, sa starajú viac ako vzorne. Nepriazeň uplynulých mesiacov ich prinútila spoznať, čo je to skutočný hlad. Vďaka anonymnému darcovi z Košíc a ďalším skvelým ľuďom má tento príbeh radostný koniec.

Spoločný osud z detstva

Za nešťastnou mamičkou vyrazila TV JOJ do malej dediny pri Košiciach. "Proste nemáme tie hlavné potraviny, ktoré by sme mali mať na ten štedrovečerný stôl," konštatovala mamička Iveta. Na darčeky pre deti ani nepomysleli. Žijú pod strechou sociálneho domu, no lásku by mohli rozdávať na míle ďaleko. "On keby odišiel, tak ja by som to nezvládla," tak hovorí o manželovi Iveta, s ktorým ich spája životný osud. Obaja totiž vyrastali v detskom domove. 

Puding a polievka na štedrú večeru

"Dali nám to štúdium prakticky, ale nič takého, že objať, pomojkať, niečo pekné niekomu povedať," povedal otec Boris Hrk. Aj preto si to chýbajúce zázemie nahrádzajú milovanými deťmi. "Stará sa o deti, chodí do roboty. Malá, keď sa narodila, väčšinu času jej venuje," reagovala Iveta. "Robím na bicykli donášku potravín po Košiciach," uviedol otec Boris. Aj keď sú vzorní rodičia, finančne im to akosi nevychádza a deťom niekedy nemajú čo dať do úst. "Manžel im ráno robil puding," okomentovala raňajky Iveta. "Aspoň niečo husté, potom majú polievočky," doplnil Boris. A to sme sa zhovárali o štedrej večeri.

Nečakaný výlet

Už pár dní predtým sme pre nich pripravili nečakaný výlet. Deti a ich ocina sme vzali do aquaparku Tatralandia. "Nikdy neboli takto, na nejakom výlete, že sa mohli vykúpať. Oni si to veľmi vážia," povedala mamina Iveta. A to nebolo všetko. Spolu s rodinami, ktoré ich už poznajú roky sme zorganizovali štedrý večer, o ktorom rodinka ani len netušila. Vďaka košickému darcovi sme mohli vyraziť na nákupy. Dobrá domáca kapustnica a pod stromčekom veľa prekvapení nielen pre deti. "Vďaka vám majú naše deti Vianoce. Ďakujem vám zo srdca," povedala všetkým Iveta. 

Keďže žijú v takých stiesnených podmienkach pod stromček dostali poschodovú posteľ, plienky, či potraviny. Z vianočnej kapustnice ochutnali aj ďalší dobrí ľudia. Na vlnu darovaných Vianoc nabehli aj dobrovoľníci z pátracieho tímu. "Veríme, že táto finančná pomoc im v týchto chvíľach pomôže," povedal dobrovoľník Juraj Pulščák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy