Skoro jasno
20°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Muža obžalovali z usmrtenia po tragickej nehode, naďalej pracuje ako vodič
Zdielať na

Muža obžalovali z usmrtenia po tragickej nehode, naďalej pracuje ako vodič

HUMENNÉ / Pred Vianocami uplynuli 3 roky, čo 4 deti zo Zemplína prišli o otca. Stalo sa tak po čelnej zrážke pri obci Kochanovce. Šoféra druhého auta prokurátor obžaloval z usmrtenia. Prípad ani po rokoch stále nie je uzavretý. Muž pracuje ako vodič z povolania.

"52-ročný muž z obce Ľubiša ako vodič Volgswagenu z nezistených príčin prešiel do protismeru a čelne narazil do oproti idúceho Peugeotu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Nehoda sa stala dva dni pred Vianocami medzi obcami Kochanovce a Ľubiša v humenskom okrese. 59-ročný otec 4 detí z obce Jabloň zrážku neprežil.

Druhého vodiča bezprostredne po kolízii policajti obvinili z usmrtenia. Po previerke vyšetrovacieho spisu prokurátor obvinenie zrušil. Nasledovalo znalecké skúmanie, no výsledok bol rovnaký a muža znova obvinili. Obrátil sa preto na generálneho prokurátor so žiadosťou o postup podľa paragrafu 363. Nestihol to v zákonnej lehote. Na rad teda prišla obžaloba zo strany prokurátora. Trestným rozkazom ho súd uznal za vinného. 

"Uložil obžalovanému podmienečný trest odňatia slobody v trvaní jedného roka s podmienečným dokladom na dva roky a zároveň trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na dva roky," informoval hovorca prešovskej krajskej prokuratúry Marián Spišák. 

S trestom obvinený spokojný nebol. Ani prokurátorovi sa výsledok nepozdával a rozhorčenie neskrývala ani rodina nebohého. "Uložený trest nemôžeme považovať za dostatočný, keďže v žiadnom prípade neodzrkadľuje nezvratný následok, ktorým je zmarenie ľudského života. Okrem toho obvinený naďalej popiera svoju zodpovednosť za dopravnú nehodu," reagoval zástupca poškodenej Martin Bartko. 

Obžalovaný povedal, že sa vyjadrovať nebude. Držiteľom vodičského preukazu je stále a pracuje ako vodič – profesionál. Súd na pojednávaní v septembri vykonal dokazovanie. Verdikt tak skoro nepadne. "Po vykonaní dokazovania bol termín odročený na 24.január 2024 za účelom pokračovania v dokazovaní výsluchom svedkov," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy