Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Darované Vianoce TV JOJ: Dvojičkám Jarkovi a Paľkovi sa splnil sen, na jeden deň sa stali súčasťou JOJky
Zdielať na

Darované Vianoce TV JOJ: Dvojičkám Jarkovi a Paľkovi sa splnil sen, na jeden deň sa stali súčasťou JOJky

ROŽŇAVA / Hračky, mobily či tablety - to sú pomerne časté veci, ktoré si deti želajú pod stromček. Dvojičky Jarko a Paľko z obce Rakovnica pri Rožňave ale mali úplne iný sen sen. Túžili sa naživo stretnúť s našim televíznym štábom. Anonymného darcu z Košíc preto v tomto prípade zastúpil náš generálny riaditeľ a obe deti sa na jeden deň stali súčasťou Televízie JOJ.

​Jarko a Paľko sa narodili s transfúznym syndrómom dvojčiat, kedy jedno dieťatko berie živiny tomu druhému. Jarkovi diagnostikovali detskú mozgovú obrnu a je pripútaný na invalidný vozík. Akoby to nebolo málo, ku ochoreniu sa pridružila aj epilepsia.

S ťažkými diagnózami bojovala zo začiatku celá rodina. Osud to však zariadil tak, že mamička ostala na deti sama. "Rodičia manželovi zomreli v priebehu roka, v priebehu 3 mesiacov," hovorí mama Jarka a Paľka Lucia Blahútová, Ťažká choroba si krátko na to zobrala aj živiteľa rodiny a milovaného tatina. Chlapci celý priebeh zákernej choroby prežívali spolu s ním. "Po operácii mi pomáhali preväzovať mu všetky tie rany, ktoré mal," spomína Lucia.

Paľka dokonca za pomoc rodine ocenila v rámci projektu Detský čin roka aj prezidentka Zuzana Čaputová. "Vybrala si určitú časť detí, s ktorými sa porozprávala, ja som bol medzi nimi," teší sa Paľko. "Paľko je taký jeho ochranca a spoločník, ktorý mu pomáha, ale zároveň sa snaží ho aj rozveseľovať," hovorí mama o vzťahu jej synov.

Jarko má skvelý prehľad o všetkých reláciách TV JOJ, pozná mená redaktorov, moderátorov i hercov. Veľkým snom Jarka a Paľka bolo "byť v JOJke". Ten sa im vďaka anonymnému darcovi z Košíc podarilo splniť. No a takúto mimoriadne vzácnu návštevu si nenechal ujsť ani generálny riaditeľ.

V newsroome Jarka najviac zaujalo, že vedúci vydania môže naraz pozerať niekoľko televízií. No a chlapci si vyskúšali aj moderovanie večerného spravodajstva.

Najväčšie prekvapenie ale prišlo až potom. Po tom, čo si prezreli kulisy seriálu Nemocnica, sa stali súčasťou jednej z epizód. A samozrejme nechýbala ani návšteva štúdia relácie Inkognito. "Bolo to veľké prekvapenie pre všetkých, hlavne pre Jarka," hovorí mama Lucia. "Som veľmi pyšný, že som tu v JOJke," tešil sa Jarko. No a my sme zasa pyšní na Paľka, Jarka a Luciu, ako si navzájom dokážu byť oporou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy