Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Maťko a Kubko. Bratia zažili darované Vianoce
Zdielať na

Maťko a Kubko. Bratia zažili darované Vianoce

BRATISLAVA / Projekt Darované Vianoce Nadácie televízie JOJ pokračuje. Deväťročný Matúško pomáha svojmu staršiemu bratovi s detskom mozgovou obrnou výrobou a predajom špeciálnych mydielok. Za každé predané mydlo môže rodina kúpiť jednu plienku pre 15-ročného Kubka, ktorý je na úrovni iba troj- až štvormesačného dieťaťa.

Maťko a Kubko. Nerozlučná súrodenecká dvojica. Mladší Maťko vo voľnom čase vyrába detské mydlá, v ktorých sú zaliate hračky. Prečo? "Mydielka vyrábam, aby som pomohol svojmu chorému bračekovi Kubkovi. Potrebuje peniaze na plienky," prezrádza zhovorčivý Matúš.

Kubko je mysľou bábätko a je odkázaný na plienky. "Na jeden deň minieme osem plienok, pričom od poisťovne dostaneme tri," približuje mama Martina Pokorná.

"Na Matúška som hrdá, pretože nemyslí len na seba, ale aj na svojho brata a druhých," dodáva. "My ho vedieme k tomu, aby sa vedel postarať o svojho brata. Raz, keď my tu nebudeme, Kubko bude potrebovať pomoc," konštatuje otec Jozef Pokorný.

Ako málo stačí k radosti

Matúško má veľké srdce, no i vlastné sny. Je zberateľom mincí, no k cenným sa dostať vzhľadom na finančnú situáciu rodiny nemôže. Nadácia televízie JOJ sa rozhodla urobiť radosť nielen Matúškovi, ale aj ostatným členom rodiny. Kubko sa potešil balónom a Matúško zberateľským minciam.

Najviac vďační boli za desať balíkov plienok.

"Sme veľmi vďační, že sa nájdu ľudia s dobrým srdiečkom, ktorí myslia na rozžiarené detské očká. Veľmi ste nám pomohli, veľmi ste nás prekvapili. Želáme krásne Vianoce a hlavne veľa zdravia," ďakovala mama Matúška a Kubka.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy