Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Detox nie je diéta. Telo naštartujte zeleninou, ovocím a vodou
Zdielať na

Detox nie je diéta. Telo naštartujte zeleninou, ovocím a vodou

BRATISLAVA / S jarou majú mnohí ľudia spojené dve veci a ani jedna nemusí byť extra príjemná: upratovanie a detox. Aj celebrity si v tomto období robia poriadok v tele.

Jarných kúr je na svete milión. Niektoré z tých nezdravých propagujú aj známe hviezdy. Taká Beyoncé v tomto období údajne denne vypije 6-12 pohárov vody  s citrónovou šťavou, kajenským korením a javorovým sirupom, pričom tohoto celého sa drží 10 dní.

Kendall Jenner, sestra hviezdy reality šou Kim Kardashian zase od rána do večera pije iba detoxikačný čaj. Herečka Megan Fox používa na prečistenie organizmu jablčný ocot a čistú vodu. Toto všetko sú vraj nezmysly, ktoré majú s detoxikáciou iba veľmi málo spoločné.

Zelenina a ovocie

"Ak to niekto potrebuje, tak naozaj rieši svoju dušu a nie telo," myslí si lekár Igor Bukovský. Telo vám to totiž poriadne zráta. To, čo by ste drastickým tríznením schudli, naberiete späť. V prvom rade si treba vedieť toto: Detox nerovná sa diéta. Ak potrebuje svoje telo naštartovať, robte to "postarom".

"Dbať na to aby sme mali čo najviac ovocia a zeleniny v strave, cesnak, brokolica, naturálna ryža, jablká, jahody," vymenováva Bukovský. Tieto potraviny vraj stimulujú naše vlastné detoxikačné enzýmy, treba vraj nechať pracovať to, čo máme k dispozícii.

Veľa vody

"Veľa vody, samozrejme, pretože ak sa chceme špiny zbaviť, potrebujeme na to nejaké médium a potom veľa pohybu," pokračuje Bukovský.

K tomuto celému by ste mali pribaliť ešte niečo. "Dobrú náladu a podľa mňa detoxikácia je aj to, že sa zbavíme vecí ,ktoré nám pripomínajú zlé veci, časy, zlých ľudí, takže zahodiť veci, čo nám pripomínajú niečo, čo nás bolí," myslí si Bukovský.

Téme sa venuje redaktorka Petra Poláčiková:

Súvisiace články