Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Zdevasotvané historické Atény. Protestujúci zašli priďaleko, ľutujú
Zdielať na

Zdevasotvané historické Atény. Protestujúci zašli priďaleko, ľutujú

Grécke Atény sú úplne zdevastované! Hromadné protesty, ktoré v nedeľu vyvolali vládne škrty, sa momentálne upokojili. Demonštranti a výtržníci však stihli vypáliť centrum mesta a za obeť im padla aj historická budova kina. Práve tam sa konal tichý sviečkový pochod.

Toto sme nechceli, tak hovoria obyvatelia Atén a dôkazom je tichá spomienka pri sviečkach pri historickej budove kina z roku 1914. Aj tá totiž padla za obeť neznámej skupine vandalov, ktorá ničila všetko, čo im stálo v ceste.

Maskovaní vandali ničili prekrásne centrum

Nedeľňajšie protesty proti vládnym škrtom sa zmenili na peklo. Obyvatelia Atén teraz svoju zlosť obracajú proti ničiteľom. Protest sa vďaka nim zmenil na nekontrolovateľnú skazu a maskovaní vandali si zlosť vybíjali na historických pokladoch. Škody utrpeli aj majitelia obchodov, ktoré sú vypálené do tla...

Vandali dlhé hodiny rozbíjali výklady, do budov hádzali podomácky vyrobené bomby. Vzduchom lietali gumové projektily, slzotvorný plyn aj kanistre s benzínom. Rozsiahlu rekonštrukciu tak potrebovať bude 93 budov, obchodov a kancelárskych priestorov zase viac než 200.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy