Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dedina vyhrala v lotérii 700 miliónov eur! Na jedného zabudli...
Zdielať na

Dedina vyhrala v lotérii 700 miliónov eur! Na jedného zabudli...

Tak toto veru nie! V jeho koži by ste sa naisto nechceli ocitnúť! V súťaži o "Koreňa roka" bude kandidátom na zlato... Jeho dedina vyhrala v lotérii 700 miliónov eur, naňho jediného zabudli!

Obyvatelia chudobnej španielskej dediny Sodeto oslavujú výhru v lotérii, no jeden z nich sa neteší s nimi. Costis Mitsotakis sa totiž nepridal k približne 250 ľuďom, ktorí si kúpili od miestnej ženskej organizácie žreby, a následne vyhrali jackpot v hodnote vyše 700 miliónov eur.

Aj by si kúpil, ale zabudli na neho!

Mrzí ho to o to viac, že za to nemôže - organizácia na neho totiž zabudla! Minimálna suma, ktorú získal jeden človek, je približne 100 tisíc eur. Niektorí z dediny, v ktorej žijú zväčša nezamestnaní farmári a robotníci, zas vyhrali milióny. Sumu si rozdelili podľa toho, koľko žrebov si kúpili.

Vianočná lotéria v Španielsku existuje už 200 rokov, je zrejme najväčšia na svete a je mimoriadne populárna. Funguje inak ako bežné lotérie: tento rok mohli ľudia hlavnú cenu získať prostredníctvom 180 žrebov s rovnakým číslom. Tie stoja 200 eur, preto sa zväčša predávajú rozdelené na desať častí. Španieli sa aj na tieto žreby v hodnote dvadsať eur často skladajú.

Sused, ktorý zbohatol, od neho kúpi pozemok...

Mitsotakis uviedol, že je smutný z toho, že sa mu nepodarilo kúpiť si žreb, no jeho bohatí susedia mu aj tak pomohli. Jeden z nich od neho chce odkúpiť pozemok, ktorý sa mu už dlho nedarí predať. "Toto je malá dedina. Nikto nechce mať zlé vzťahy," povedal pre denník New York Times.

Ruku na srdce! Smutný by bol veru každý... Mať vo vrecku milióny eur alebo sa spoliehať na milodar od suseda, ktorý z večera do rána zbohatol, to je "nebe a dudy"...

Dedina_Španielsko_výhra_lotéria

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy