Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Mal to byť atentát? Muž strieľal na Biely dom
Zdielať na

Mal to byť atentát? Muž strieľal na Biely dom

V jednom z nepriestrelných okien rezidencie amerického prezidenta Baracka Obamu bola nájdená guľka zo zbrane. Oznámila to bezpečnostná služba Bieleho domu.

Podľa nej projektil zasiahol tú časť budovy, v ktorej Obama žije s rodinou. Prezident ani jeho manželka Michelle v tej dobe v Bielom dome neboli. Obama je totiž na služobnej ceste v Austrálii. Projektil by mohol pochádzať z incidentu, ktorý sa odohral minulý týždeň. Niekto v blízkosti Bieleho domu totiž strieľal. Polícia  v stredu podozrivú osobu zadržala. 

Tajná služba, ktorej úlohou je ochrana najvyšších amerických predstaviteľov, našla v nepriestrelnom skle dva projektily. Či ide o pozostatky piatkovej streľby sa stále vyšetruje.

Podozrivý je vo väzbe

Už piatok bol v súvislosti so streľbou vydaný zatykač na istého Oscara Ortegu-Hernandeza,ktorého polícia zatkla v hoteli v juhozápadnej Pennsylvánii. 21-ročný muž je momentálne vo väzbe.

Podľa svedkov aj členov tajnej služby sa v piatok streľba ozývala zo vzdialenosti približne 700 až 800 metrov južne od Bieleho domu. Bezprostredne potom z miesta odchádzali dve autá. V jednom z nich, ktoré zostalo opustené neďaleko miesta činu, bezpečnostné zložky našli poloautomatickú zbraň.

ISIFA/reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy