Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Koniec sveta neprišiel. Vraj preto, lebo sa tak Boh rozhodol
Zdielať na

Koniec sveta neprišiel. Vraj preto, lebo sa tak Boh rozhodol

Svet už mal byť zničený a ľudstvo vyhladené. Najskôr v septembri 1994, potom 21. mája 2011 a napokon 21. októbra 2011. Nestalo sa. Preto je americký kazateľ Harold Camping sklamaný a svojim veriacim sa ospravedlnil. Podľa neho sa tak stalo preto, lebo jednoducho vôľa božia. Následne ohlásil svoj odchod do dôchodku. A tak sa možno štvrtého dátumu nedočkáme...

Ďakujme Bohu

Za to, že sme stále tu, môžeme poďakovať Bohu. "Ten môže zastaviť čokoľvek, ak chce," tvrdí 90-ročný Camping. Svoje termíny konca sveta vypočítal podľa vlastných slov preto, lebo rozlúštil biblický kód a vyčítal ich z Biblie. Teraz priznáva, že boli chybné. Ale to nevadí...

Čo sa konca sveta týka, buďme trpezliví

"Mali by sme byť trpezliví, čo sa tohto týka. Minimálne sa učíme kráčať čoraz pokornejšie pred Bohom," uviedol vo svojom vyhlásení na stránke siete kresťanských staníc Family Radio. Pokiaľ teda ide o koniec sveta, máme byť trpezliví. Boh sa napokon sám rozhodne, čo s nami ďalej. "Pravda je v Biblii..."

Ospravedlnil sa aj zatrateným

Camping sa takisto podľa denníka The Huffington Post ospravedlnil aj za tvrdenie, že tých, ktorí neverili jeho predpovediam o súdnom dni ešte 21. mája, sa Boh rozhodol nezachrániť.

Po sklamaní sa kontroverzný kazateľ rozhodol odísť do dôchodku. Nebude už ďalej viesť sieť svojich staníc ani priaznivcov. Family Radio vysiela v 30 jazykoch a len v USA zahŕňa 150 rozhlasových staníc.

Takto sme čakali koniec sveta 21. októbra 2011:

ISIFA/ilustračné

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy