Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kríza v Grécku: Takto sa hrabú boháči v odpadkoch
Zdielať na

Kríza v Grécku: Takto sa hrabú boháči v odpadkoch

Patrí k najbohatším gréckym rodinám! Peniaze jej nikdy nechýbali. Napriek tomu sa 90-ročná Olga Onassis musí teraz hrabať v odpadkoch. Dlhová kríza totiž spôsobila, že skončila na ulici...

Starenku stretol reportér nemeckého denníka Bild v chudobnej aténskej štvrti. Prehrabávala sa v odpadkoch a snažila sa nájsť niečo pod zub. Stratila všetku eleganciu z minulosti. V jednej ruke zvierala kožušinový kabát, v druhej igelitku.

Olga Onassis_boháčka_hrabe sa v odpadkoch

bild.de

Takto dopadla sesterica bohatého Aristotela Onassisa († 1975), slávneho lodiara a druhého manžela Jacqueline Kennedy. Z jeho moci a bohatstva žila celá rodina! "Z dedičstva som nedostala nič. Ostal mi len dôchodok, ktorý sa teraz pohybuje na úrovni 300 eur. Nemôžem uveriť tomu, ako ďaleko to až s našou krajinou zašlo," vysvetlila.

Počet samovrážd stúpa

Grécko, krajina na pokraji krachu, sa v posledných dňoch zmieta v chaose. Nadmerné zadĺženie krajiny ťažko nesú aj živitelia rodín - percento samovrážd stúplo v krajine až o 25 percent! VIAC PODROBNOSTÍ NÁJDETE TU.

Grécko čakajú ďalšie úsporné opatrenia

Polícia musela v uliciach gréckej metropoly zasahovať aj včera. Na potlačenie protestov použila násilie aj slzný plyn. Až 200-tisíc demonštrantov ničilo všetko, čo im prišlo do cesty. Protesty sa konali aj Solúne, kde taktiež vyskytli zrážky s políciou. Štrajk by mal pokračovať aj dnes.

Grécky parlament v stredu večer pomerom hlasov 154 ku 141 schválil ďalšie úsporné opatrenia, ktoré majú zabrániť bankrotu krajiny. Druhé a posledné čítanie je na programe vo štvrtok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy