Polojasno
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Streľba pred pápežovou omšou. V Nemecku hliadkujú stovky policajtov
Zdielať na

Streľba pred pápežovou omšou. V Nemecku hliadkujú stovky policajtov

Nemecká polícia zadržala muža, ktorý strieľal neďaleko miesta, kde v sobotu pápež Benedikt XVI. slúži omšu. Muž strieľal zo vzduchovky v meste Erfurt asi kilometer od miesta omše.

Podľa dostupných informácií mal muž strieľať na ochranku.Pri incidente bol jeden príslušník bezpečnostnej služby ľahko zranený. Vatikán oznámil, že touto udalosťou nie je nijak znepokojený. Ozbrojený muž sa s ochrankou stretol skoro ráno u jedného z kontrolných stanovíšť, ktoré bolo vzdialené niekoľko stoviek metrov od hlavného námestia. 

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi vzápätí informoval, že streľba nemá s návštevou pápeža nič spoločné a Benedikta o incidente ani neinformovali. "Nezdalo sa, že by to bolo nejako naliehavé," vyhlásil. K streľbe došlo asi dve hodiny pred začiatkom omše, na ktorej sa zúčastňuje asi 30 000 veriacich.

Nemecká polícia prijala prísne bezpečnostné opatrenia počas návštevy pápeža. Rozsiahle časti Berlína, Erfurtu a Freiburgu boli z bezpečnostných dôvodov uzavreté, v uliciach týchto miest hliadkujú stovky policajtov. Benedikt XVI. pricestoval na štvordňovú návštevu Nemecka vo štvrtok. Ide o jeho prvú cestu do rodného Nemecka od zvolenia za pápeža v roku 2005.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy