Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Londýnska dráma pokračuje. Zatkli viac ako 100 ľudí
Zdielať na
Zahraničie

Londýnska dráma pokračuje. Zatkli viac ako 100 ľudí

Nepokoje v Londýne, ktoré vypukli ako reakcia na zastrelenie 29-ročného podozrivého kriminálnika, neutíchajú ani po dvoch dňoch. Obyvatelia štvrte Tottenham ničili autá, vykrádali obchody a poškodzovali verejný majetok aj túto noc...

Nepokoje v britskej metropole Londýn mali dozvuky ďalšiu noc. Nespokojní obyvatelia štvrte Tottenham opäť ničili všetko, čo im prišlo pod ruku. Nepriaznivá situácia sa preniesla aj do ďalších londýnskych štvrtí ako Enfield, Walthamstow, Waltham Forest či Brixton.

BBC informovala, že v policajných putách skončilo viac ako 100 výtržníkov. Pri zásahu však utrpelo zranenia približne 20 mužov zákona.

Nájazdy zlodejov krotila polícia celý včerajší deň. Pri rabovaniach ľudia zo zničených obchodoch vynášali najmä cennú elektroniku, ale aj potraviny či oblečenie. Polícia dokonca zistila, že výtržníci a podnecovači násilia sa organizujú cez sociálne siete.

Nepokoje v Tottenhame vypukli v sobotu v noci ako reakcia na zastrelenie 29-ročného podozrivého kriminálnika. Pred sídlom tottenhamskej polície prišlo protestovať proti smrti Marka Duggana tristo nahnevaných obyvateľov Londýna. Marka počas akcie zastrelili policajti. Viac sa dozviete tu.

Sita

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy