Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Desivá zrážka dvoch vlakov v Indii. Zomrelo najmenej 13 ľudí
Zdielať na

Desivá zrážka dvoch vlakov v Indii. Zomrelo najmenej 13 ľudí

NAÍ DILLÍ / Najmenej 13 obetí na životoch a vyše 30 zranených si v pondelok (17. 6.) na severovýchode Indie vyžiadala zrážka osobného a nákladného vlaku. Informovala o tom hlavná ministerka štátu Západné Bengálsko Mamata Banerdžíová. Na mieste zasahujú záchranné zložky, informuje TASR podľa agentúr Reuters a AFP.

​K nehode došlo v okrese Dárdžiling, uviedla Banerdžíová na sociálnej sieti X. Spresnila, že do rýchlika Káčaňdžunga, ktorý spája indické štáty Ásám a Tripura so Západným Bengálskom, narazil nákladný vlak, podrobnosti doposiaľ neboli bezprostredne známe. Stav približne 30 zranených nebol život ohrozujúci, píše Reuters.

Na miesto nešťastia urýchlene vyslali lekárov, sanitky aj tímy určené pre katastrofy. Podľa predstaviteľov tamojších železníc existujú obavy, že vo vozňoch zostalo zakliesnených viacero osôb.

Na záberoch z miestnych médií bolo vidieť hromadnú nehodu medzi dvoma vlakmi, pričom jeden vozeň bol takmer kolmo vo vzduchu a na mieste nehody sa pohybovali záchranári a miestni obyvatelia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy