Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Kráľ Karol III. oslavoval narodeniny. Všetky oči ale boli na princeznej Kate
Zdielať na

Kráľ Karol III. oslavoval narodeniny. Všetky oči ale boli na princeznej Kate

LONDÝN / V Londýne sa konali oslavy narodením kráľa Karola tretieho. Ich súčasťou bola aj veľkolepá vojenská prehliadka, na ktorej sa zúčastnila aj manželka princa Williama, Kate. Na verejnosti sa neukázala od Vianoc, keď jej diagnostikovali onkologické ochorenie a podrobila sa chemo-terapii. Kate (42) je považovaná za najobľúbenejšieho člena kráľovskej rodiny.

​Kate sa po dlhej dobe ukázala an verejnosti

Hoci je prehliadka každoročne pompéznym narodeninovým sprievodom britského kráľa Karola III., v tento špeciálny deň sa všetky oči v Londýne upierali len na jednu osobu - budúcu kráľovnú, princeznú Kate. Na verejnosti sa objavila prvýkrát od marca, keď oznámila, že podstupuje liečbu rakoviny. Britská tlač dokonca prirovnala účasť Kate k návratu rockovej hviezdy.

​​"Celá Británia čakala, kedy a či sa objaví. A potom v správach na BBC povedali, že by mohla prísť. Spali sme tu, aby sme si mohli vychutnať ten okamih, že ju zbadáme a tešíme, že je späť," tešila sa fanúšička monarchie Grace Gothardová. Počas prehliadky sa Kate previezla v koči spolu so svojimi tromi deťmi. Davy ľudí lemujúce ulice britskej metropoly jasali, keď koč s princeznou prechádzal okolo. Neskôr sa s členmi kráľovskej rodiny objavila aj na balkóne Buckhinghamského paláca, odkiaľ zamávala zhromaždenému davu.

S rakovinou bojuje aj Kráľ Karol III.

"Ukázala sa v deň, keď mohla osláviť Kráľove narodeniny s ním, kráľovnou Camilou, samozrejme so svojim manželom Williamom a so svojimi krásnymi deťmi. Prišla sa na nás pozrieť a poďakovala sa nám, my Kate tiež ďakujeme a veľmi ju ľúbime," uviedol fanúšik monarchie John Loughrey. Kate už skôr oznámila, že v rámci liečby robí pokroky, ale stále nie je mimo ohrozenia. Okrem nej bojuje s rakovinou aj Karol, ten počas vojenskej prehliadky vynechal jazdu na koni. Prehliadka na počesť monarchu sa konala tradične v júni, aj keď Karol oslávi 76-narodeniny až v novembri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy