Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Muž okradol invalidnú dôchodkyňu: Prišla o peniaze aj doklady
Zdielať na

Muž okradol invalidnú dôchodkyňu: Prišla o peniaze aj doklady

SEREĎ / Invalidná dôchodkyňa prišla v Seredi o 150 eur a všetky doklady. Podľa nej ju mal o veci pripraviť muž, ktorý sa ponúkol, že jej pomôže s tzv. chodítkom, o ktoré sa opiera pri chôdzi. Starších obyvateľov mesta tak aj prostredníctvom mestského rozhlasu upozorňujú, aby boli obozretní.

Pani Iveta sa vracala domov. Neznámy muž jej chcel pomôcť. Je na invalidnom dôchodku, má problém s chôdzou, preto chodí za pomoci chodítka. Hore schodmi sama vyjsť nemôže. Preto jej pomoc prišla vhod.

Na záberoch mestskej polície v Seredi vidieť, ako sa  pani za pomocí chodítka pohybovala po chodníku. Keď došla ku schodom nevedela si dať rady. V tom čase ju pozoroval neznámy muž. "Že, šak ja vám s tým pomôžem hore po schodoch. Tak som sa potešila, nemusím ja chodiť dokola. No, tak mi vyniesol vozík," povedala okradnutá dôchodkyňa

Pani súhlasila, aby jej hore schodmi vyniesol aj vozík aj nákupnú tašku. Na záberoch vidno, ako muž niečo v taške prehľadáva. Pani Iveta, neskôr zistila, že jej chýba peňaženka v ktorej okrem peňazí boli aj doklady. "Zistila som, že žiadna peňaženka tam nie je, tak som vedela koľká bije, že to nebola taká nezištná pomoc. A peňazí 150 eur. Zdravotnú kartičku, kartu do banky, občiansky preukaz," sťažovala sa okradnutá.

Zavolala policajtom. Tí vďaka záberom mestskej polície v Seredi, zadržali muža, ktorý pani Ivete pomáhal s vozíkov. Na záberoch uvideli, že bola pri ňom nejaká žena. "Podľa záberov osoby boli stotožnené a prípad si prevzala štátna polícia k riešeniu," uviedol zástupca náčelníka mestskej polície Peter Sokol.

"Policajti v Seredi vykonávajú úkony potrebné na riadne objasnenie skutku. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre prečin krádeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informovala hovorkyňa Krajské riaditeľstva PZ v Trnave Zlatica Antalová. Tento prípad pohoršil, mnohých obyvateľov mesta. V mestskom rozhlase dokonca vyhlasovali, aby si starší ľudia dali pozor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy