Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Katastrofa na lodi. Plamene zabili 194 pasažierov!
Zdielať na
Zahraničie

Katastrofa na lodi. Plamene zabili 194 pasažierov!

Obrovská katastrofa na palube lode! Vražedné plamene pripravili o život na mori takmer 200 ľudí. Aj napriek masívnemu nasadeniu záchranných zložiek sa napokon podarilo zachrániť iba troch pasažierov...

Loď viezla afrických utečencov. Plavidlo so 197 nelegálnymi imigrantmi na palube smerovalo zo Sudánu do Saudskej Arábie. Horieť začalo v Červenom mori v sudánskych teritoriálnych vodách. Zachrániť sa podarilo len troch ľudí.

Pátranie po ďalších síce pokračuje, ale je len malá nádej, že prežili.  Polícia už údajne zadržala štyroch Jemenčanov, ktorí vlastnili spomínanú loď plaviacu sa pod kubánskou vlajkou. Utečenci pochádzali zo Sudánu, Eritrei, Somálska, Nigérie a ďalších afrických krajín.

K podobným drámam došlo za posledné roky viackrát. Obyvatelia chudobných krajín často zo zúfalstva riskujú svoje životy. Napríklad, v roku 2009 svet šokovalo video, ktoré zachytilo skupinu utečencov ako sa snažia v posledných sekundách utiecť pred smrťou skokom do mora. Loď, ktorá prevážala 47 ľudí zachvátili plamene po tom, čo na palube došlo k explózii.

isifa

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy