Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Strauss-Kahn (62) prepustený! Sudcovi sľúbil, že neujde
Zdielať na

Strauss-Kahn (62) prepustený! Sudcovi sľúbil, že neujde

Je obeťou sprisahania alebo obyčajným násilníkom? Odpoveď na túto otázku už newyorský súd našiel a bývalého šéfa šéf Medzinárodného menového fondu prepustil z domáceho väzenia. Navyše mu vrátil v plnej výške 8 miliónovú kauciu.

Dominique Strauss-Kahnovi (62) je však aj naďalej obvinený z pokusu o znásilnenie ženy. Politik si mal v polovici mája vynucovať sex od 32-ročnej zamestnankyne hotela, v ktorom počas pobytu v New Yorku prespával. Súd dnes vierohodnosť jej výpovede spochybnil, čo bol aj jeden z dôvodov zhovievavého rozhodnutia súdu.

Objavili sa aj dohady, že chyžná si incident vymyslela a mohlo ísť o sprisahanie. Vo Francúzsku budú totiž na budúci rok prezidentské voľby a prominenta Socialistickej strany považovali za silného súpera súčasnej hlavy štátu Nicolasa Sarkozyho.

Strauss-Kahn, ktorý prišiel na súd v sprievode svojej manželky vyšiel zo súdnej siene s úsmevom. Súhlasil s tým, že sa na súd dostaví kedykoľvek to bude potrebné.

Pozrite sa, ako prežil politik prvé hodiny po zatknutí

Strauss-Kahn na kauzu doplatil aj stratou prestížnej stoličky šéfa Medzinárodného fondu. Oficiálne miesta začiatkom týždňa oznámili, že na tú zasadne iná politička.

Francúzska ministerka financií Christine Lagardeová bude prvou ženou, ktorá sa postaví na čele tejto finančnej inštitúcie.

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy