Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Škrtila ju plienkou a mučila: Opatrovateľka týrala 93-ročnú ženu niekoľko mesiacov
Zdielať na

Škrtila ju plienkou a mučila: Opatrovateľka týrala 93-ročnú ženu niekoľko mesiacov

USA / Zverila starostlivosť o mamu ošetrovateľom v dome seniorov. Myslela si, že jej poskytnú kvalitnejší servis, akého by ona sama bola schopná. Slzy do očí jej ale tislo, keď po niekoľkých mesiacoch na záberoch z bezpečnostnej kamery sledovala, do akých agresívnych rúk ju zverila.

​Ešte v decembri začala Kathy pozorovať, že jej mama začína mať telo posiate modrinami. Keďže 93-ročná dôchodkyňa trpí stareckou demenciou, nevedela, či sa niekde poudierala alebo jej niekto ubližuje. Jej dcéra sa preto rozhodla, že si to preverí kamerou. Tú umiestnila v jej izbe v opatrovateľskom dome. 

Bila ju a škrtila aj počas jej narodenín 

"Keď som to videl, bol som zdesený, znechutený a veľmi nahnevaný," povedal prokurátor David Leyton. So slzami v očiach sledovala Kathy videozáznamy, na ktorých videla, ako jej mamu týra opatrovateľka. Tá sa neštítila krehkú dôchodkyňu biť a škrtiť plienkou ani v deň jej 93. narodenín. "Bola som schopná iba opakovať - prečo? Prečo toto niekto robí mojej mame? Má 93 rokov, je to drobná, zhruba 50-kilová žena. Nikdy v živote sa nebila ani ju nikto nebil," priblížila dcéra týranej dôchodkyne. 

Kathy matku okamžite z domova pre seniorov zobrala. Zariadenie pracovníčku prepustilo. Momentálne spolupracujú s vyšetrovateľmi. "Vždy budete niesť zodpovednosť, ak niekoho zraníte. Tentokrát to bola 93-ročná žena," povedal šerif Chris Swanson. 26-ročnú opatrovateľku prokurátor v Michigane obžaloval z viacerých trestných činov, vrátane mučenia. V prípade odsúdenia jej hrozí aj doživotie. Kathy po tejto skúsenosti radí všetkým ľuďom, ktorí majú blízkych v opatrovateľskej starostlivosti nasledovné: "Nie je podstatné, či sa o vášho blízkeho niekto stará doma, alebo v zariadení, vždy si zabezpečte kameru a bedlivo ich sledujte," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy