Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Mladič mal rakovinu, nemusí sa dožiť procesu!
Zdielať na

Mladič mal rakovinu, nemusí sa dožiť procesu!

Zdroj: delo.si

Bývalý veliteľ bosnianskosrbskej armády Ratko Mladiča, podozrivý z genocídy v Srebrenici, sa údajne nemusí dožiť procesu pred medzinárodným súdnym tribunálom v Haagu.

Mladiča liečili pred dvoma rokmi v belehradskej nemocnici na rakovinu. Mladičov právnik Miloš Šaljič má podľa vlastných slov záznamy dokazujúce, že generál mal v roku 2009 lymfóm a musel sa podrobiť chemoterapii.

Belehradský denník Press uviedol, že Mladič mal tri porážky, dva infarkty a štyri mesiace ho v nemocnici liečili na rakovinu. Denník zverejnil dokument s menom a osobnými údajmi Mladiča, na ktorom bola diagnóza stanovená ako non-Hodgkinov lymfóm, na ktorý ho liečili od apríla do júla 2009. Mladičov stav je podľa Šaljiča stále vážny, pričom vyjadril obavy, že by sa nemusel dožiť procesu.

Mladiča obvinili z 11-tich zločinov. Medzi najvážnejšie patrí obvinenie z genocídy v súvislosti s nariadením masakry v Srebrenici, kde Mladičove jednotky postrieľali 8000 moslimských chlapcov a mužov ako aj obliehanie a ostreľovanie Sarajeva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy