Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Auto, zaparkované na jednej z najrušnejších ulíc, vykradol zlodej. Odniesol si jeden a pol milióna
Zdielať na

Auto, zaparkované na jednej z najrušnejších ulíc, vykradol zlodej. Odniesol si jeden a pol milióna

PRAHA / Nielen kabelky, telefón, alebo okuliare. Neznámy zlodej ukradol zo zaparkovaného auta jeden a pol milióna v hotovosti. Aj keď ide o české koruny, policajti hovoria o rekordne vysokej čiastke.

​Na začiatku celého príbehu bola zrejme náhoda. "Neznámy muž si zrejme náhodou vytipoval vozidlo a rozhodol sa, že sa doňho pozrie," informoval Richard Hrdina, hovorca polície ČR.

Zlodej si obzeral parkujúce autá a šťastie mu prialo. Prišlo SUV - dosť vysoké na to, aby sa schoval na zadnú stranu, kde ho vodič neuvidí. Pootvára zadné dvere a vie veľmi dobre, čo to spôsobí. "Po zamknutí diaľkovým ovládačom k zamknutiu nedošlo," uviedol Hrdina.

Majiteľ auta si myslí, že auto zamkol a odchádza. Zlodej chvíľu počká a potom má voľnú cestu. Zadné dvere si bez problémov otvára a rýchlo berie, čo mu prišlo pod ruku. Schytil igelitku a odchádza preč. "Keď z miesta odišiel, bol asi veľmi prekvapený obsahom igelitky, pretože vo vnútri našiel jeden a pol milióna korún v hotovosti," priblížil Hrdina.

Milión a pol korún je približne 60-tisíc eur. Aj kvôli vysokej ukradnutej sume mužovi hrozí vysoký trest. "Neznámy muž je podozrivý zo spáchania trestného činu krádeže, za čo mu v prípade odsúdenia hrozí až 8-ročný pobyt za mrežami," uzavrel Hrdina. Polícia získala zábery z bezpečnostných kamier, na ktorých je páchateľa veľmi dobre vidieť, a prosí verejnosť o pomoc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy