Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Po divokej jazde mestom zadržaný muž zomrel. Postup policajtov preveruje inšpekcia
Zdielať na

Po divokej jazde mestom zadržaný muž zomrel. Postup policajtov preveruje inšpekcia

POPRAD / Pod Tatrami už niekoľko dní rezonuje smrť 40-ročného Petra. Zomrel v nemocnici dva dni po zadržaní policajnou hliadkou. Na sociálnych sieťach mnohí vyjadrili podozrenie, že za tragédiu môžu práve popradskí policajti, ktorí vraj muža brutálne zbili. Prípadom sa zaoberá policajná inšpekcia.

Všetko začalo divokou jazdou

​Tento smutný príbeh s fatálnym koncom mal začať 22. marca divokou jazdou mladého muža. Peter mal sedieť za volantom BMWa narážať do obrubníkov i zvodidiel, a tak svedkovia zavolali policajtov. Podľa informácií TV JOJ k naháňačke nedošlo. Rozbité auto aj s vodičom policajti našli pri čerpacej stanici. A tak ako je to v takýchto prípadoch bežné, chceli muža zadržať.

Podľa informácií TV JOJ sa mal Peter zadržaniu agresívne brániť. Dokonca mal kričať, že ho chce hliadka zabiť. Policajta pohrýzol tak, že musel ísť na ošetrenie. Hliadka tak použila donucovacie prostriedky a Petra spacifikovala.

Lekár zhodnotil, že je schopný byť v cele

Pred umiestnením do cely policajti kontaktovali jeho mamu. Ako nám v telefóne potvrdila, dokonca ju priviezli na oddelenie. Tu videla Petra s krvavými ústami a podliatymi očami. Odtiaľ šli do nemocnice, kde sa mal lekár vyjadriť, či je Peter schopný byť v cele alebo bude hospitalizovaný. Vraj schopný bol. 

Keď policajti odchádzali z nemocnice, Peter v aute skolaboval. Ihneď sa vrátili späť do nemocnice, kde o dva dni zomrel. 

Psychické problémy riešil drogami

Na rozhodnutie lekára sme sa pýtali aj vedenia nemocnice. Prípad rieši polícia, a tak sa k nemu zatiaľ vyjadrovať nebude. Mama nám ale v telefóne potvrdila, že Peter mal veľmi vážne psychické problémy a ako sme sa neskôr dozvedeli, riešil ich aj drogami. Údajne mal v krvi aj takzvaný anjelský prášok. Mama nám dokonca prečítala aj časť pitevnej správy. O cudzom zavinení sa tam nepíše, no okrem iného mal Peter dostať aj rozsiahly infarkt.

Prípad rieši ÚIS

Pravdou ale je, že muž zomrel dva dni po zadržaní, a tak mnohí na sociálnych sieťach obviňujú práve policajtov. No nie mama, ale vedenie Okresného riaditeľstva PZ požiadalo Úrad inšpekčnej služby o prešetrenie postupu zasahujúcich hliadok. "Pracovníci ÚIS preverujú túto situáciu, avšak z doposiaľ zistených príčin nevyplýva, žeby malo prísť k trestnej činnosti zo strany policajtov," informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa ÚIS.

S Petrovou mamou sme telefonicky hovorili dvakrát. Dohodli sme si stretnutie, no neskôr už mala vypnutý mobil. Jej posledné slová ale boli, že už nevládze, že je zdrvená zo synovej smrti, z útokov na jej osobu a praje si len jedno - pokoj pre neho i pre seba. Či podnikne ďalšie kroky na prešetrenie Petrovej smrti sme sa už nedozvedeli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy