Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Žena nahlásila znásilnenie, neskôr priznala, že si to vymyslela. Dôvod vás prekvapí
Zdielať na

Žena nahlásila znásilnenie, neskôr priznala, že si to vymyslela. Dôvod vás prekvapí

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Mladá žena podala na polícii trestné oznámenie. Tvrdila, že bola znásilnená neznámym ozbrojeným mužom. Pri vyšetrovaní ale policajti zistili, že žena si daný skutok vymyslela, čo neskôr aj sama priznala. Dôvod jej konania je naozaj zarážajúci.

"Do priestorov Obvodného oddelenia Policajného zboru v Námestove sa dňa 18. marca 2024 dostavila mladá žena, ktorá podala trestné oznámenie. V zmysle neho mala byť vo večerných hodinách dňa 21. februára 2024 na jednej z ulíc v treťom Bratislavskom okrese znásilnená cestou z potravín neznámym mužom, ktorý mal byť ozbrojený nožom," informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Keďže išlo o podozrenie z mimoriadne závažného trestného činu, policajti bezodkladne začali vykonávať potrebné úkony, aby prípad objasnili a vypátrali údajného agresívneho muža. "V rámci vyšetrovania bolo potrebné vypočuť oznamovateľku, tá sa však predvolaniam vyhýbala, ignorovala ich, neustále uvádzala výhovorky prípadne policajtom nedvíhala telefón," uviedol Szeiff.

Policajti však pri preverovaní zistili, že oznamovateľka si daný skutok vymyslela, čo aj nakoniec sama priznala. "Dôvodom mali byť partnerské nezhody a nedostatočná pozornosť venovaná zo strany jej partnera jej osobe," priblížil hovorca.

Za obdobie posledných mesiacov sa však policajti tretieho bratislavského okresu stretli s viacerými prípadmi, ktoré mali rovnaký alebo podobný scenár. "V tejto súvislosti vyzývame, aby občania nezneužívali takýmto spôsobom prácu polície," uzavrel Szeiff.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy