Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Princezná Kate má rakovinu
Zdielať na

VIDEO: Princezná Kate má rakovinu

WALES / Princezná z Walesu tvrdí, že je v počiatočných štádiách liečby po tom, čo jej testy odhalili rakovinu.

"Bol to neuveriteľný šok po neuveriteľne ťažkých mesiacoch," uviedla Kate vo videu. Poslala však pozitívnu správu. "Mám sa dobre a každým dňom som silnejšia," tvrdí. Podrobnosti o jej rakovine neboli zverejnené, ale Kensingtonský palác hovorí, že je presvedčený, že sa princezná úplne uzdraví. Princezná mala v januári operáciu, pri ktorej sa ešte nevedelo, že má rakovinu.

Kate: Prioritou je teraz moja rodina

"Testy po operácii však zistili, že rakovina bola prítomná. Môj lekársky tím mi preto odporučil, aby som podstúpila preventívnu chemoterapiu a teraz som v počiatočnom štádiu liečby," povedala princezná.

Povedala, že myslela na všetkých, ktorí boli postihnutí rakovinou. "Pre každého, kto čelí tejto chorobe, v akejkoľvek podobe, nestrácajte vieru ani nádej. Nie ste sami," dodala vo videu. Prioritou je teraz jej rodina. "William a ja sme robili všetko, čo bolo v našich silách, aby sme to spracovali a spravovali súkromne v záujme našej mladej rodiny," priblížila. 

Rodina potrebuje trochu času, priestoru a súkromia, oznámila princezná

Od Kate a princa Williama sa teraz neočakáva, že sa objavia s kráľovskou rodinou na Veľkonočnú nedeľu a ani to, že princezná sa vráti k svojim povinnostiam. Náhla neprítomnosť princa Williama na spomienkovej slávnosti koncom februára bola spôsobená odhalením choroby u jeho ženy. Pár čelil intenzívnym verejným špekuláciám. Najmä preto, že od Vianoc sa nezúčastnila žiadnych oficiálnych podujatí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy