Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nehoda tankera s chemikáliami pri pobreží Japonska si vyžiadala najmenej sedem obetí
Zdielať na

Nehoda tankera s chemikáliami pri pobreží Japonska si vyžiadala najmenej sedem obetí

Zdroj: TASR

TOKIO / Najmenej sedem ľudí zahynulo v stredu 20. marca pri nehode juhokórejského tankera s chemikáliami pri pobreží juhozápadného Japonska. Z deviatich nájdených členov posádky bolo sedem vyhlásených za mŕtvych, informovali agentúry AP a Reuters s odvolaním sa na japonskú pobrežnú stráž. Dvaja ľudia z jedenásťčlennej posádky sú stále nezvestní.

Tanker vezúci 980 ton kyseliny akrylovej havaroval pri ostrove Mucure po tom, ako sa dostal do problémov na rozbúrenom mori. Na palube tankera bolo podľa japonskej televízie NHK osem Indonézskcov, dvaja Juhokórejčania a jeden Číňan.

Pobrežná stráž oznámila, že prijala núdzové volanie od tankera, ktorý sa začal nakláňať, keď sa kvôli búrlivému počasiu uchýlil k ostrovčeku Mucure. Ten leží juhozápadne od hlavného japonského ostrova Honšú, asi 1000 kilometrov od Tokia. Keď na miesto dorazili záchranári, bolo už plavidlo úplne pod vodou. Únik chemikálie nebol zaznamenaný.

Doterajšie správy hovorili o tom, že sa ôsmich členov posádky prevráteného tankera podarilo zachrániť. Podľa nových informácií bol jeden človek nájdený živý, sedem bolo mŕtvych a stav jedného zatiaľ nie je známy. Po dvoch nezvestných pobrežná stráž pátra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy