Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zomrel najstarší muž: Dožil sa 114 rokov aj vďaka sexu!
Zdielať na
Zahraničie

Zomrel najstarší muž: Dožil sa 114 rokov aj vďaka sexu!

"Narodili sme sa, aby sme zomreli." Aj takýto odkaz po sebe zanechal 114-ročný Američan Walter Breuning, ktorý sa vo svojom úctyhodnom veku riadil vlastným pravidlom dlhovekosti - len dve jedlá denne a k tomu divoký sex.

Walter Breuning si pamätá naozaj viac ako dosť. Ešte aj vo svojich 114-tinách si rád zaspomínal na rozhovory so svojim starým otcom, ktorý mu rád rozprával o zabíjaní Južanov a zážitkoch z krviprelievania počas občianskej vojny Severu proti Juhu zo 60-tych rokov 19. storočia.

Tak ako aj v ostatných príbehoch dlhovekosti, reportéri sa Waltera aj v tomto prípade pýtali na recept, ktorý ho udržal v zdraví po viac ako 100 rokov: "Treba byť na seba prísny a snažiť sa jesť len dvakrát za deň," tvrdil Walter pri príležitosti svojich 113. narodenín. O rok neskôr však k tomuto receptu pridal ďalší: Okrem cigariet a whisky potrebujete podľa Waltera k dosiahnutiu dlhovekosti aj divoký sex!

Walter Breuning sa narodil 21. septembra 1896 v Melrose v Minnesote a v roku 1918 sa presťahoval do Montany. Celých 50 rokov pracoval pre železnicu a rovnaké obdobie až doposiaľ bol vdovcom. Jeho žena Agnes ho opustila veľmi mladá, ako 35 ročná. Walter podľa lekárov zomrel prirodzenou smrťou.

114-ročný najstarší muž sveta Walter Breuning

SITA

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy