Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mubarak si infarkt vymyslel!
Zdielať na

Mubarak si infarkt vymyslel!

Egyptská polícia zadržala bývalého prezidenta Mubaraka a jeho synov v súvislosti s korupciou.O bjavili sa informácie, že exprezident dostal počas vypočúvania infarkt.

Egyptský vládny denník al-Ahrám na svojej internetovej stránke však zverejnil informáciu, že exprezident si infarkt vymyslel. S odvolaním sa na svoje zdroje blízke exprezidentovi denník tvrdí, že Mubarak "išiel do nemocnice pod zámienkou, že sa necíti dobre, aby sa vyhol vypočúvaniu". O Mubarakovom stave neexistujú presnejšie informácie a správy rôznych médií si protirečia. V súčasnosti by mal byť stav egyptského exprezidenta stabilizovaný.

Synovia Džamal a Ala zostanú vo väzbe 15 dní, aby ich vypočuli v súvislosti s vyšetrovaním korupcie v bývalom režime ako aj ich podielu na potlačení protivládnych protestov.

Mubaraka donútili k odstúpeniu týždne opozičných demonštrácií, ktoré sa začali 25. januára. Policajné zásahy a útoky Mubarakových stúpencov si vyžiadali na strane demonštrantov okolo 800 obetí. Po odchode z funkcie sa Mubarak aj s rodinou presťahoval do svojho rodinného sídla v egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch. Nová dočasná vláda naňho aj jeho rodinných príslušníkov uvalila zákaz opustiť krajinu a zmrazila im účty.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy