Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vlk akoby strácal plachosť. Na Liptove ulovil vysokú zver pri obecnej bytovke
Zdielať na

Vlk akoby strácal plachosť. Na Liptove ulovil vysokú zver pri obecnej bytovke

LIPTOVSKÝ JÁN / Na Liptove majú niektorí ľudia obavy. Doteraz ostražité a plaché zviera vlk akoby strácal plachosť. Vlky strhávali zver v mestskej časti Ružomberka, v Liptovskom Jáne vlk ulovil vysokú zver pri obecnej bytovke. Pozerali sa na to deti, ktoré boli pár metrov odtiaľ. Podľa lesníkov vlky vytláčajú raticovú zver z hôr blízko k ľudským domovom, kde ju potom bez problémov strhnú.

"Nie sme zvyknutí, aby vlci pôsobili v tesnej blízkosti obydlí," uviedol Milan Šlávka, riaditeľ Mestských lesov v Ružomberku. "My sme si mysleli, že sa naháňajú dve srnky. Potom vlk skočil na tú srnku. Maminka mi zakryla oči," opísal incident 7-ročný Maťko, obyvateľ Liptovského Jána. Matka troch detí ostala prekvapená, keď z balkóna uvidela, ako vlk strhol mláďa raticovej zvery. Zavolala miestnych poľovníkov, ktorí vlka odohnali a strhnutú zver odtiahli. Všetko sa to udialo len 30 metrov od bytovky.

Vlci strhli divú zver priamo pri vodnej nádrži v mestskej časti Ružomberka. Podľa lesníkov sa tu pohybuje približne 8-členná vlčia svorka a dvaja vlci samotári. "Tá zver cíti tlak od predátora a sťahuje sa do okrajových častí mesta. Tam sa pohybuje zver, ktorá bola vlkmi vytlačená v oblasti Čutkova a Hrabova," opísal Šlávka. Ľudia sa ich však nemusia obávať. "Ľudia sa ich nemusia báť, vlk je plaché zviera," dodal Šlávka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy