Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
VIDEO: Takto vyteká z ďalšej elektrárne rádioaktívna voda!
Zdielať na

VIDEO: Takto vyteká z ďalšej elektrárne rádioaktívna voda!

Akoby to nestačilo a len čo sa situácia trocha zlepšila v elektrárni Fukušima, hlási problémy ďalšia jadrová elektráreň. Z viacerých reaktorov v komplexe Onagawa uniká do mora rádioaktívna voda! Únik je následkom silného štvrtkového zemetrasenia s magnitúdou 7,4, ktorý si vyžiadal aj ľudskú daň.

Prevádzkovateľská spoločnosť Tohoku Electric Power však ubezpečuje, že k zvýšeniu rádioaktivity v okolí elektrárne nedošlo. Z reaktorov totiž uniká do mora len slabá rádioaktívna voda.

"Podľa najaktuálnejších informácií z Onagawy môžeme potvrdiť, že isté odchýlky sa nachádzajú blízko reaktorov 2 a 3," informoval zástupca riaditeľa Agentúry pre jadrovú bezpečnosť Hidehiko Nishiyama. Podľa neho vyteká voda z reaktorov 1, z nádrží na deaktiváciu paliva reaktora 2 a z ďalších jednotiek reaktora 3.

Reaktory jadrovej elektrárne Onagawa v prefektúre Mijagi boli ihneď po ničivom zemetrasení a následnom cunami v piatok 11. marca odstavené. Aj napriek tomu musí byť palivo v reaktoroch neustále chladené, ako je tomu aj vo Fukušime.

Štvtkové zemetrasenie si vyžiadalo už 3 ľudské životy. 132 ľudí je stále nezvestných a podľa informácií televízie NHK ostalo po otrasoch so silou 7,4 viac ako 2 milióny domácností a budov bez elektriny.

Olejová škvrna pred jadrovou elektrárňou Onagawa v prefektúre Mijagi

SITA/Dôsledok zemetrasenia? Olejová škvrna pred jadrovou elektrárňou Onagawa v prefektúre Mijagi

nuclear-powerplants.blogspot.com

ISIFA

Olejová škvrna pred jadrovou elektrárňou Onagawa v prefektúre Mijagi.

SITA/Nebezpečná škvrna pred jadrovou elektrárňou Onagawa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy